|
Zakład pogrzebowy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jak myślicie, kasa ponoć niezła. Trzeba mieć jakieś papiery specjalne lub zezwolenia. Załóżmy że miałbym kompleksowo z krematorium i chłodnią. W dodatku organizacja pochówku pupilom domowym. niezły biznes ale właśnie. Trzeba mieć twardą psychikę albo jej brak :)
ja Ci mogę poprowadzić ten interes nie mam psychiki zresztą każdy mogę poprowadzić :> oferty na PW uwaga! nie rozpatruję propozycji uwłaczających mej godności pod względem finansowym
Sprzedajesz sie za pieniadze? :-)
ewentualnie za udziały w f-mie :D
Biznes dobry choć trzeba mieć zaplecze w szpitalach, na policji, straży pożarnej. Bez tego trudno się będzie wybić.
no ja mam taki pomysł dosyć ciekawy uważam; mianowicie pogrzeb w systemie pre-paid czyli pozyskanie klienta przed jego zejściem tzn. klient płaci kasę (stosunkowo niewielką w porównaniu do tego, co musiałby zapłacić), pieniążki inwestujemy i zanim umrze one sobie wygenerują dochód przekraczający koszt pogrzebu być może wielokrotnie odpowiednio kalkulując ryzyko zejścia można zrobić z tego byznes równie dochodowy jak ubezpieczenia emerytalne ;]
Gorzej będzie jak nie umrze :)
Jak będzie już wyjątkowo stary to ktoś z rodziny go stuknie. Spokojna głowa. :)
dlaczego gorzej???? oby jak najwięcej właśnie takich klientów!!! za pogrzeb zapłacił, a nie umarł :)
Wybacz ale coś tu nie jest tak. Zakłady pogrzebowe funkcjonują w trochę inny sposób. W mało którym załatwiasz to w ten sposób że bierzesz gotówkę od klienta, - bierzesz upoważnienie i bierzesz kasę z ZUSu z zasiłku pogrzebowego. Pozdrawiam
ZUS jest do zlikwidowania :)
myślenie życzeniowe :roll:
Jutro w Reporterach Polsatu będzie o mafii pogrzebowej, warto oglądnąc aby podpatrzeć co inni wymyślili w "temacie".
tak zgadza się, jak większość zacznie w ten sposób myśleć to życzenie się spełni
Niestety, większość ludzi myśli życzeniowo :(
A wszyscy powinni myśleć praktycznie. W Polsce jest jak jest ponieważ ludzie jeszcze nie nauczyli sie tak myśleć. Obywatel oczywiście powinien mieć prawo wyboru jakie ubezpieczenia chce płacić a jakich nie. (hipotetycznie człowiek ma 40-tkę, prowadzi DG, zachorował na raka, płaci ub. zdrowotne - NFZ pokrywa większą część kosztów leczenia, na co ma płacić ub. emerytalne? Lub teraz b. dobrze zarabia po roku może kupić mieszkanie, po nastepnym następne mieszkanie itd a na starość będzie żył z wynajmowania na co mu teraz płacić kupę kasy i po 65 roku życia - zresztą 40% mężczyzn nie dożywa tego wieku - na co mu bedzie dodatkowa głodowa emerytura? ) Dziś system wspiera nierobów, pasożytów, oszustów i złodziejstwo. Niestety. Pozdrawiam
|
|