|
Zakładać firmę czy nie? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Witam. Chciałbym założyć coś na wzór agencji sprzątaczek i opiekunek dla dzieci. Chciałbym robić to narazie bezpłatnie. Stworzyłbym stronę internetową, reklama aby ludzie się ogłaszali na stronie... i teraz czy muszę rejestrować działalność gospodarczą jeżeli nie będę czerpał zysków z tej "firmy" ?
A co powiesz w US, że jesteś dobroczyńca roku? Nikt w to nie uwierzy i jak się powiedzie biznes, będą przychody z reklam, ogłoszeń etc, to ładnie Cię przeskanują :)
A tak jak zarejestrujesz to masz spokój. Najpierw zbadaj rynek i zapotrzebowanie na Twoją usługę a dopiero potem myśl, czy się opłaca. Oczywiście możesz robić coś takiego za free i nikt Ci nic nie zrobi. Ale po co być ciągle na celowniku skarbówki. Poza tym kto będzie chciał skorzystać z usług niezarejestrowanej firmy, w dodatku w wirtualnym świecie?
Na początku chciałbym prowadzić do darmowo... dopiero gdy zacząłbym się nastawiać na zyski zarejestrowałbym firmę zeby bylo wszystko oki. Pozatym nie chcę rejestrować firmy bo mam dopiero 18 lat jestem uczniem i nie mam pieniędzy na płacenie ZUS'ów. Jeżeli jest możliwość ogłoszenia się że chce się podjąc pracę i to ogłoszenie za darmo to myśle że byłoby dużo chętnych.
|
|