Zakładanie, budowa i prowadzenie domu weselnego
Czy może mi ktoś napisać od czego mam zacząć? Jakie fundusze sa mi potrzebne, gdzie moge szukać pomocy finansowej? Czy moge liczyć na dotację z UE?
|
Zakładanie, budowa i prowadzenie domu weselnego |
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy może mi ktoś napisać od czego mam zacząć? Jakie fundusze sa mi potrzebne, gdzie moge szukać pomocy finansowej? Czy moge liczyć na dotację z UE?
Jeśli jesteś bezrobotny i zakładasz własną firmę to możesz dostać ok 13 000zł z Urzędu Pracy.
Tylko wygląda to tak, że musisz wydać swoje pieniążki i zbierać na to rachunki, że je wydałeś i dopiero UP Ci je odda. Niekiedy to i dobre jest bo dużo legalnych przekrętów można zrobić :lol: Podam smieszny przykład i bardzo oczywisty ale według prawa wszystko jest zrobione legalnie:) Na jednym gospodarstwie mieszkał ojciec z synem. Mieli sporo maszyn powiedzmy że były warte ok 100 000zł. Wszystkie maszyny były zapisane na ojca. Było dofinansowanie na zakup nowych i używanych maszyn. Więc syn kupił Używane maszyny od... Ojca:) "Zapłacił" mu 100 000zł i maszyny z ojca przezły na syna i teraz stoją nie z prawej strony podwórka a z lewej:) I teraz najlepsze: za to że maszyny zostały przepisane z ojca na syna, Syn wziął z UE ok 100 000zł:) Unia Europejska rozdaje pieniążki za darmo:)!!!!!!!!!!!!!
Chetnie bym sie zajal tym interesem:) Sam z zona zorganizowalismy swoje wesele i co sie okazalo bylo najlepsze:) czekam na @ filzmy@wp.pl
Jesli bedziecie szukac wspolnika to dajcie znac :mrgreen:
Dziękuję za dotychczas udzielone odpowiedzi. Podkreślam że chciałbym prowdzić ten interes samodzielnie dlatego nie chcę wcjodzić w żdane spółki. Interesuje mnie też gdzie mam się udać w celu zakupu projektu takiej nieruchomości i jaki jest tego koszt. Jak uważacie z jakimi funduszami trzeba sie liczyć żeby wybudować i prowadzić taką działalność?
Pozdrawiam
Jeśli masz juz swoją działkę to możliwe, że zamkniesz się w 200 000 tys.
Ale NAPEWNO CI SIĘ TO ZWRÓCI!
Jak ważna w tym przypadku według was jest lokalizacja??]
Lepiej poza miastem, w mieście??
Dojazd musi być ładny, dobry i łatwy
Lokalizacja nie jest ważna ważny jest budynek jak wygląda
Aha; Co myślicie o domu weselnym na wsi, w odległości 20 km od centrum miasta i ok. 5 km od lotniska, przy drodze krajowej?? Lepiej miasto czy poza??
Bez przesady.
Lepiej jest na poboczu miasta Hałas nie przeszkadza wtedy sąsiadom.
Jak by to było przy ruchliwej drodze, w pobliżu nic innego to zastanawiałem sie też nad restouracją albo kawiarnią przy okazji. Co wy na to??
Zawsze można dorobić sobie.
Restauracja tylko w ładnym stylu urządzona
Nastawiaćsię na osoby prywatne czy firmy?? A moze to i to??
To co wynająć przedstawiciela handlowego żeby odwiedzał firmy?? Czy po prostu wysłac ekskluzywną oferte?? Pytanie odnośnie urządzenia lokalu. Lepiej zrobić ekskluzywny lokal czy cos dostępne dla każdego??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zakładanie, budowa i prowadzenie domu weselnego": - Rentowność domu weselnego - poszukuje domu weselnego - Dotacje do Domu Weselnego - Restauracji - Biznes PLAN DOMU WESELNEGO - SPRZEDAM PROJEKT DOMU WESELNEGO
• Strona 1 z 1
|
|