|
Zakładanie firmy i pracownicy |
Zakładanie firmy i pracownicy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam mam takie pytanie. Chcialbym zzalozyc własna firme i potrzebował bym na to około 40 tys. złotych. Po pierwsze jak je zdobyc w mozliwie krótkim czasie i jeszcze jedno jak chciałbym zatrudnić 2-woch pracownikow to czy dostałbym te pieniadze z PUP-u jako 14 czy liczy sie pojedynczo na kazdego pracownika czyli około 30 tyś z góry dziekkuje za odp.
musisz zarejestrować się w PUP w swoim powiecie jako pracodawca, ale i tak rzadko przyznają same staże dla pracowników- może dwa, trzy razy do roku... z tym, że wynagrodzenia dla tych pracowników też nie są powalające - jakieś 700 zł może być na jednego dostał.
Ale jeśli masz jakiś innowacyjny pomysł na tę działalność, to może jakiś fundusz unijny wchodziłby w rachubę? No, a jeśli prowadziłbyś działalność dłużej, to polecam zainteresować się programem Cresco Group, który pozwoliłby Ci zaoszczędzić na kosztach pracowniczych 15 % w skali roku. Pozdrawiam serdecznie,
Ja myślę, że najważniejszym aspektem co do otwarcia biznesu jest znalezienie odpowiedniego miejsca do jego ulokowania. Dużo się ostatnio słyszy o Bussines Park Marywilska. A co Wy o tym sądzicie?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zakładanie firmy i pracownicy": - pracownicy firmy i wzajemna edukacja - Zakładanie firmy - Zakładanie nowej firmy - dotacje na zakładanie firmy - zakładanie firmy za granicą
• Strona 1 z 1
|
|