|
Zakladanie Firmy LTD |
Zakladanie Firmy LTD
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Chcialbym zalozyc firme LTD pracujac w polsce...zajmuje sie sprzedaza przez internet importuje ze stanow jest taka mozliwosc ze pracuje w polsce a firme mam zarejestrowana w uk?Mam zameldowanie w Uk czy to starczy...
bez sensu ale wystarczy
czemu bez sensu?
to ty mi powiedz : a po co tak ?
wtedy bedziesz wiedział ze to bez sensu
pytam sie bo czesto wydzialem ze ludzie rejestruja firmy za granica zeby mniej podatkow placic w anglii zlyszalem ze do 5000 funtow sie na przyklad zadnych nie placi
to co słyszałes to ja sie domyslam ,ale jaki to ma związek z twoja działalnoscią ?
sprowadzasz towar ze stanów do Polski clisz w Polsce ,vat tez w Polsce czyli działalnosc w Polsce co dalej ? jaki cel ?
a jezely zprowadzam do anglii i wysylam z anglii do kosumentow w polsce niby nikt niby nie musi wiedziec ze tutaj jestem ale moge prowadzic sprzedaz na terenie polski i na polskie konta bankowe
to własnie chciałem usłyszeć
wiec wtedy zjedzą ci : najpierw koszty , pozniej karno skarbowy ale zaoszczędzisz na podatkach ( moze )
to co mnie nie pokoji do duze oplaty prowadzenia firmy w polsce w angli jako self employed jest to darmowe w polsce pracuje normalnej firmie place podatki itd. teraz chcialem sobie otworzyc dzialalnosc wielobranzowa i to najkorzystniej
jak masz opłacony zus to o jakich kosztach prowadzenia firmy mówimy ?
tylko zdrowotne i jesteś legal a podatki tylko od wykazanego zysku np liniowy
chcem sie miedzy innymy zajmowac handlem antykami a taky mebel moze kosztowac okolo 60tys zloty
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zakladanie Firmy LTD": - Zakladanie firmy w USA... - zakladanie firmy - zakladanie firmy - zakladanie firmy - zakladanie firmy
• Strona 1 z 1
|
|