dziękuję bardzo za odpowiedz nad tym własnie się zastanawiałem
pozdrawiam
|
Zakładanie firmy - strona 2 |
Zakładanie firmy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
dziękuję bardzo za odpowiedz nad tym własnie się zastanawiałem
pozdrawiam
Witam. Chciałem dowiedzieć się jak wygląda prowadzenie firmy jednoosobowej zajmującej się sprzedażą internetową?
Ile wynoszą mniej więcej miesięczne składki na ZUS (tzn. chodzi mi o to, że jak np. w danym miesiącu zarobię 200zł, czy zus nie każe zapłacić mi 300zł). Druga rzecz, przy prowadzeniu sprzedaży wysyłkowej nie trzeba mieć kasy fiskalnej, trzeba tylko zachowywać dowody sprzedaży. Tak wiec sam obliczam sobie ile vatu powinienem przelać do skarbówki? Czy może też jest ustalona jakaś minimalna (albo stała) kwota którą co miesiąc trzeba im przelewać? Przynajmniej na początku raczej nie przewiduję ogromnych zysków ale jeśli zysk na czysto po odliczeniu zusów vatów itd. miałby wynieść 50zł to już lepiej iść rowy kopać.
Witam
Wkrótce che założyć firmę zajmującą się sprzedaż ubrań,ale też niedalekiej przyszłości, zająć się usługami tworzenia grafik, szablonów stron Czy muszę być podatnikiem VAT? czy mogę prowadzić taką działalność na "ryczałt" Czy jak będzie na ryczałcie to jak to jest z podatkami i opłatami, co trzeba i jak opłacać ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
nie musisz być vatowcem, a jaka forma będzie dla ciebie najbardziej opłacalna wytłumaczą ci w biurze rachunkowym gdy dokładnie im opowiesz co i jak. pozdro
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zakładanie firmy - strona 2": - Zakładanie nowej firmy - Zakładanie firmy i pracownicy - dotacje na zakładanie firmy - zakładanie firmy za granicą - zakładanie firmy pytanie
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|