|
Zakładanie firmy |
Zakładanie firmy
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich serdecznie. Czy osoba zameldowana w Niemczech posiadająca polskie i niemieckie obywatelstwo może założyć firmę - opieka nad starszymi osobami? Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie informacje jak taka firmę założyć.
Witam!
Mam następujące pytanie. Chciałbym założyć firmę zajmującą się hostowaniem serwerów www oraz serwerów gier multiplayer. Niestety nie mam ukończonych 18 lat (skończę 18 w październiku następnego roku). Chciałbym się dowiedzieć czy jest jednak możliwość bym mógł założyć tę firmę Pozdrawiam.
Halo, odpowie ktoś?
Dopóki nie masz ukończonej 18 to nie możesz założyć firmy. Musisz to zrobić na kogoś innego
Prowadzę firmę związaną z hostingiem. Jeżeli byłbyś zainteresowany współpracą, zapraszam na PW.
witam,
baardzo prosze o pomoc ponieważ otrzymałam pracę w banku, ale muszę założyć własną DG. prosze o pomoc w kilku kwestiach pyt. 1 wpis do eweidencji - jak określić moją dzialalnośc - powiedziaono mi, że ma to być dzialalność finansowa, ale pani w urzędzie stwierdziła, ze to za ogóle i powinnam określić podsektory - chodzi o sprzedaż kredytów, prace administracyjne na rzecz banku, zawieranie umów kredytowych, sprawdzanie dokumentów. pyt. 2 jaką formę opodatkowania najlepiej wybrać? Będę otrzymywała stała pensję, bez premii ani prowizji. Będzie to 2900. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
Musisz dokładnie sprecyzowac, czym będziesz się zajmowac i wtedy wybrac odpowiedzi PKD. Jako formę opodatkowania proponowałabym ci zasady ogólne.
Witam.
Prowadzę 1 osobową działalność gospodarczą na zasadach ogólnych (KPiR), jestem platnikiem VAT 22%. Zamierzam poszerzyć swoją działalność o otwarcie zakładu szewskiego. Na zaświadczeniu o wpisie do EDG. w określeniu przedmiotu działalności mam już wpisaną naprawę obuwia, ale nie była to moja główna działalność. Czy muszę zmienić nazwę i rodzaj działalności ponieważ VAT wynosi 7% (będę prowadzić również dotychczasową działalność), oraz chciałam zgłosić chęć zatrudnienia osoby z UP, czy muszę już podać nową działalność czy mogę to jeszcze zrobić "ze starej" jaką jest samozatrudnienie, a w międzyczasie dokonać stosownych zmian ? Nie ukrywam, że otworzenie związane jest ze znalezieniem pracownika, oczywiście jest mozliwość pełnego przeszkolenia i przyuczenia do zawodu. Będę wdzięczna za informację lub podanie źrodła Pozdrawiam
Witam serdecznie,
Ja również zmagam się z wyborem PKD... Bardzo proszę o rady w tym temacie. Czy każda kolejna pozycja PKD jest płatna? Czy ilość PKD ma znaczenie (poza rozszerzeniem spektrum działalności firmy)? Jakie PKD wybrać w mojej sytuacji: Sklep internetowy (z możliwością rozszerzenia do sprzedaży bezpośredniej), importujący towary z krajów trzecich i dystrybuujący je na terenie Polski (towarami będą rzemieślnicze wyroby z np.Afryki), strona internetowa poza samym sklepem będzie zawierać elementy informacyjne (przewodnik po Afryce), sporo twórczości artystycznej (zdjęcia, reportaże). Pozdrawiam serdecznie.
Możesz wpisać dowolną ilość PKD, nieraz nawet lepiej wpisać więcej bo późniejsza zmiana wpisu kosztuje najczęściej 50 zł.
Od dzisiaj ani sam wpis, ani zmiana wpisu do ewidencji NIC NIE KOSZTUJE.
Rozumiem. Dziękuję bardzo za pomoc.
Witam
zakładam skep w którym bendę sprzedawał okna i je montował. tu mam pytanie co do PKD czy muszę podac 2 numery pkd? ponieważ co do montażu okien to jest takie pkd jak zakładanie stolarki budowlanej i tu pytanko to wystarczy bende mógł sprzedawac i montowac? Czy tylko bende mógł Montowac a do sprzedazy następny numer????? proszę o pomoc POZDRAWIAM
Sprawa jest bardzo prosta. Jeśli PKD jest na sprzedaż, to jest na sprzedaż. Jeśli jest na montaż, to na montaż. W takim wypadku wpisuj dwa numerki PKD
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|