|
Zakładanie sklepu internetowego |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałabym założyć sklep internetowy+sprzedaż na allegro (sprzedaż nasion, sadzonek, itd), nie wiem od czego zacząć-jakie formalności, itp. Byłaby to firma tylko na mnie, prowadzona w mieszkaniu (nasiona nie zajmują dużo miejsca :wink: ). Nigdy nie miałam żadnej firmy, aktualnie nie mam także żadnych dochodów. Oczywiście pieniądze na zainwestowanie znalazłyby się, ale pytanie jak wyżej-od czego zacząć, jakie rozwiązania byłyby najkorzystniejsze?
juz pisałem na PW :)
ale tak jeszcze w ramach dyskusji nie wiem, czy te nasionka byłyby intratnym interesem :) nie wiem jak tu by było z kosztami przesyłki i jak one by sie miały do ceny zamawianego towaru Ewentualnym rozszerzeniem sklepu mógłby byc serwis poświęcony ogrodnictwu, roslinom, uprawie itp. Może do tego jeszcze na sprzedaż jakieś preparaty, nawozy, narzędzia... Konieczny by był tani dostawca i oczywiście duża wiedza w temacie:)
Bardzo dziękuję za pomoc Salbertone :wink: Pomyślę nad tym, a co do opłacalności to nawozy, doniczki itp też byłyby w tym sklepie. W hurtowni widziałam nasionka np. opakowanie za 0,70zł, 0,99zł a takie same np. na allegro lub w innych slepach int. za 3.49zł, 4,99zł :shock: Koszty wysyłki z racji na wielkośc opakowania-zmieściłoby się w kopercie ok.1,70zł, 2,20zł-priorytet..
|
|