również z wielką chęcią bym się dowiedział o tych sprawach bo chcę otworzyć taki punkt.
Może ktoś się znajdzie...aby doradzić.
|
Zakłady sportowe milenium |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
również z wielką chęcią bym się dowiedział o tych sprawach bo chcę otworzyć taki punkt.
Może ktoś się znajdzie...aby doradzić.
witam.pierwszy raz jestem na tym forum ale zainteresowł mnie temat.
Pare lat wstecz pracowałem jako kierownik pkt.bukmachrskiego w mieście 60-tyś. Mam więc lekkie rozeznanie.Są to obroty w skali m-ca 18-20 tyś.
rozumiem, że z tych 18tys tylko część zostaje dla nas, ponieważ część oddajemy na pracowników i dużą część do firmy pod której szyldem jesteśmy tak? Ile tego zostaje?
Jeśli chodzi o Milenium to zostaje dla ciebie 9%, czyli jak obrót wyniesie 20 tys. zł to bedziesz z tego miał 1800 zł a więc na samej bukmacherce raczej nie wyzyjesz. Ja chce dołaczyć do tego pub malutki ale niewiem jeszcze czy bedzie taka możliwosc w milenium.
Wczoraj dzwoniłem troche po firmach i sie pytałem głównie o połączenie zakładów z pubem i o procent zysków : Toto mix - nie mozna połączyc totomixu z pubem, zysk 6,5 - 7,5 % Profesjonał - nie rozwija juz swojej sieci Tipsport - mozna połączyć z pubem a wręcz trzeba, zysk 6-8% Betako - mozna połączyć z pubem , zysk około 7,5% Milenium- dzis dzwonilem bo udało ji sie jakis cudem uzyskac numer ale pani powiedziała mi ze ten numer jest nie aktualny i dała mi inny, na który juz sie nie dodzwoniłem bo nikt nie odbierał STS- nie moge znalezc do nich numeru telefonu, na stronie ich jest tylko email na który nie odpowiadaja Jesli chodzi o wkład finansowy to najtaniej wychodzi w Milenium ( od 3 do 6 tys.) a najdrozej w Totomix ( 4 tys. kaucja i od 3-5 tys. za przystąpienie do sieci) Betako pobiera od 6 do 15 tys. Jesli ktos ma jakies dane na temat STSa lub jakies informacje na temat pozostałych buków lub własne doświadczenie to prosze o zamieszczanie ich tu ! :)
czemu sie wycofalem? bowiem w tym samym czasie uruchomil w mojej miejscowosci oddzial STS a dwa konkurujace ze soba to byloby nie oplacalne, fakt faktem maja dwa sposoby rozliczania z tym ze teraz juz nie jestem na biezaco najlepiej umowic sie na spotkanie z regionalnym koordynatorem, radze nie pisac maili tylko przedzwonic...pozdrawiam
witam
chcialbym rowniez zalozyc taki punkt tylko mam pare pytan: czy mozna polaczyc lotto z milenium w jednym lokalu?? czy oplaca sie otworzyc jezeli w moim miescie(13-15 tys mieszkancow) jest juz 1 taki punkt tyleze toto-mix, ( moj lokal w centrum miasta ale konkurecja tuz obok okolo 50 m dalej te w centrum) Co opalacalo by sie polacyc jescze z takim punktem( jakis sklep czy co??) Czy powierzchnia okolo 36m2 + 36 m2 na strychu starczy?? Bardzo prosze o odpowiedz.
Moim zdaniem taki punkt sie nie opłaca, zwłaszcxza dlatego , ze konkurencja jak mowisz w tym miescie juz jest.
Lotto nie możesz łączyc z zakładami sportowymi ! 13-15 tys ludzi to troche mało , za mało jak na 2 zakłady, musiał bys odstawić konkurencje mocno. Jesli juz jednak planujesz to zrobic to radze ci na tym strychu jakis mały pub sportowy zrobić. Jakis wiekszy tv plus pare stolikow. Oczywiscie to sie wiąze tez z sanepidem i conajmiej 2 łazienkami. Na sam początek jesli chciałbys się tym zając proponuje jednak zadzwonienie do firm bukmacherskich. Ja chciałem otworzyc taki lokal w miescie o podobnej ilosci ludnosci, w ktorym jeszcze nie bylo zadnego takiego lokalu. Wlasciwie wszystko juz mialem z lokalem zalatwione i przed zgloszeniem o dzialanosc chcialem sobie wybrac jakąś z firm bo w koncu jest ich az 5 to ja moge wybierac - tak sobie myslalem Okazalo sie jednak o wiele gorzej : -totomix - mógłbym otworzyc jego punkt ale nie moze byc on połączony ze zwyklymi zakładami lotto a takze nie moze byc łączony z barem ( u mnie juz to odpada, bo wiadomo ze z samego takiego zakładu trudno wyzyc) - milenium- ooo tutaj chcialem najbardziej , tyle ze Pan do którego zadzwoniłem powiedział mi ze kompletnie nie sa zainteresowani otwieraniem punktów w takim małym miescie. W dodatku gosc był strasznie nie miły, jakbym krzywde zrobił mu ze do niego zadzwonilem. - betako - wszystko pięknie ! Zadzwonilem a pani powiedziala mi ze mam do niej napisac maila n, to to napisalem i co ? i odpisała mi co jest wymagane. Wszystkie wymagania spełanialem wiec odpisalem do niej a potem zero kontaktu .... Polska parodia - profesjonał - nie jest zainteresowany otwieraniem juz nowych punktów - sts - im co najwyzej mozesz wynająć lokal i się zatrudnic jako sprzedawca ale zapomnij juz o jakiejs dodatkowej dzialalnosci w tym zakladzie :( Ogólnie podejscie do klienta w Polsce jak zwykle na tym samym niskim albo i bardzo niskim poziomie !!!!!!!
niestety ale pzredmowca ma racje w tak malej miejscowosci sie po prostu nie opłaca otwierac drugiego punktu, nie utrzymałbys sie..
|
|