|
Zakręcony gadzet dla leniwej mamy :) |
Zakręcony gadzet dla leniwej mamy :)
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Kierując się wlasnymi doświadczeniami wpadł mi do glowy pomysl prostego gadzetu dla młodych mam nie spotkalem sie z tym jeszcze więc może to ciekawy pomysł, otóż często aby małe dziecko zasneło lub się uspokoiło matki bujają wózkiem na spacerze lub kołyską w domu, dzieci jakie potrafią być napewno wiecie i zdarza się że nie mamy juz sił a bobas jeszcze nie śpi albo chcemy mieć wolne ręce do robienia innych czynnośći(czytanie gazety lub tv :) ). Urzadzenie jest w miare proste: jest ono zbudowane z silniczka na którego osi jest umocowany ciężarek, cięzarek ten jest umocowany mimośrodowo, coś jak w silniczkach wibracji telefonu lub maszynach do ubijania ziemi w budownictwie. Silniczek jest zamontowany w obudowie w stylu jakiejś zabawki miś lub co kto woli, jest też miejsce na baterie(ewentualnie akumulatorki) i elektronikę. urządzenie przykręca sie do konstrukcji wózka i włancza , silniczek kręci się bardzo powoli(ok 1obr/s) sily bezwładności z ciężarka przenoszą się na wózek i zaczynają nim bujać, dodatkowo elektronika może generować melodyjke do snu(chyba każdy wie jaką), wszystko będzie można regulować, kierunek bujania zależy od miejsca umocowania gadzetu na wózku, elektroniką regulujemy czas, silę i częstotliwość bujania, tak samo z melodyjką można wybracć inną lub ja wyłączyć. Elektronika to tani mikroprocesorek, 1 góra 2 dodatkowe scalaki, głośniczek, baterie, przyciski i kilka innych elementów silniczek może mnieć przekładnię do redukcji obrotów lub nie ważne aby był cichy, należy jeszcze oporacowac soft do mikroprocesorka i go zaprogramować( i naprawde nie musi to dużo kosztować) oraz zorganizować estetyczna obudowę. Najlepiej jakby produkcje zlecić chinolom, cena takiej zabawki do sprzedaży szacuje na min. 200zł, ludzie nie takie rzeczy kupują i nie martwilbym się o popyt.Nie zamierzam realizować tego pomysłu więc może komuś sie spodoba :)
Pomysl godny uwagi...
Jak masz gotowy projekt to proboj wystartowac z tm na rynku :) Pozdrawiam
Jeśli nie ma czegoś podobnego to pomysł fajny. Dlaczego nie starasz się go samemu zrobić lub zlecić zbudowania prototypu komuś ?
Teraz zajmuje się czymś innym(poważniejszym) ale i tak mnie kusi żeby zobaczyć jak to by się sprawowało w praktyce, w miarę możliwości postaram się o prototyp i przetestuję go u kogoś w rodzinie lub znajomych, jak się uda opiszę efekty w sieci. Jak wcześniej pisałem zajmuje sie czymś innym i nie będę miał żalu a nawet się uciesze jak ktoś inny chciałby coś takiego zrealizować(w kwesti technicznej mógłbym nawet pomóc) i czerpać z tego korzyści.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zakręcony gadzet dla leniwej mamy :)": - X-Gadzet.pl - Gadżet do nart? - gadżet dla zwierząt - GADŻET-SHOP v BUS - gadżet za darmo -:)
• Strona 1 z 1
|
|