|
Zakup laptopa w Chinach - strona 2 |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
A nie wystarczy na opakowaniu napisać GIFT - prezent i wtedy nie placi się cła i podatku?
wystarczy zebys to zrobil a potem nam napiszesz jak ci poszlo
Peter
Nie zgodze się z tym że w Chinach tylko podróbka. Kumpel jezdził do chin przywiózł laptopa Asus. Po dzis mu świetnie chodzi. Kupował sobie reflektory do samochodu, powiedzial do jakiego modelu potrzebuje, go zapytane w jakiej cenie, okazalo sie ze mają te same reflektory ale w różnej jakości od tanich do drogich. I jeszcze, kiedys kupowalem sobie komorke SonyEricsson, na WSZYSTKICH sie pisało Made in Chine, co prawda nie dlugo go uzywalem ale to przez to ze mnie go skradziono, a telefon byl super!
ja nie mowie ze chinskie produkty sa zle. wrecz przeciwnie.
zachwaam i polecam , co nie oznacza ze bede ci wciskal kity z kupujesz orginal jk kupujesz podrobke. te produkty ktore wymieniasz to sie wszytko zgadza, jedno jest pewne i phone jest made in china i podrobki tez jest made in china. tylko ze orginal ma orginalne czesci a podrobka ma podobne. roznica jest w parametrach, jesli nie musisz miec wsytkiego to czemu nie chinski z ich nazwa , duzo taniej. moj punkt widzenia jest prosty nie masz orginalow w china , jesli masz sa 40 procent drozsze sa super fajne ich produkty za duzo nizsze ceny, jesli to jest ok to po co daawac komu zludzenie ze ma orginal , ja k ma podrobke// peter
Witam!
Pytanie do tych co wiedzą jaki jest sprzęt z Chin. Mianowicie, mój ojciec wyjeżdża na wycieczkę właśnie do tego kraju i zastanawiam się nad zleceniem mu zakupu laptopa Sony Vaio. Moje pytanie brzmi: Czy produkowane tam laptopy są wyposażone w klawiaturę QWERTY, i czy ogólnie ta klawiatura jest przystosowana na rynek Euorpejski oraz czy mój ojciec nie będzie miał żadnych problemów na granicy? Dzięki z góry za odpowiedź Pozdrawiam Michał
Podobno mój „kolankowiec” jest # 1, a też „chińszczyzna” !:) !:) !:)
Tylko klawiatura Sony.... Ojciec musi mieć ze sobą Invoica za lapka-celnik może zażądać zgłoszenia w formie pisemnej i będzie do zapłacenia VAT 22% liczony ad valorem od wartości z Inv.
82 % laptopów i PCtów jest produkowanych w PRC i Tajwanie,tak więc określenie "chińszczyzna" jest spóznione o ok.7 lat.....:)
Dobrze, to powiedz mi jeszcze co to jest INVOIC oraz AD VALOR. I tak a propos, jaka jest różnica cenowa? Czy warta tego by mojego staruszka narażać na stresy na granicy?
Invoice= Faktura zakupu.Liczenie ad valor to jest liczenie procentowo od podstawy wymiaru -czyli liczymy ile to jest 22 % VATu za lapka o wartości np. 1500 USD X kurs celny(dodajemy ew. koszty transportu) i od tego liczymy 22 % VATu lub wcześniaj cła jesli wystepuje.
Co do różnicy cenowej- nie chcę się wypowiadać aby nie robic sobie kryptoreklamy. Kopsnij konfigurację modelu jaki Cię interesuje na PW - może moja oferta będzie ciekawsza:)))) Pzdr
Sony Vaio VPCF11M1E/H
Zaczynając od tego modelu wzwyż :) To mam rozumieć, że różnica w cenie nie jest opłacalna na stracone nerwy dla ojca? Pozdrawiam Michał
Podałem tylko propozycję co do przedstawienia ew. "mojej" oferty ale skoro uważasz że przedkłądam ew. różnicę cenową mojej ew. oferty nad nerwy Twojego ojca to nie ma o czym mówić.
Temat uważam za zamknięty!
Witam,
Chinabuye ma dobrą ofertę jeśli chodzi o produkty elektroniczne. Można tam znaleźć masę gadżetów po naprawdę niskich cenach i przekonać się czy usługi tej firmy Państwa zadowolą. Pozdrawiam.
|
|