Witam, mam pytanie, cz moze ktos wie czy moge zakupic towary do mojego sklepu ze sklepów allegr-oczywiscie wystawiaja one faktóry na towar?
(Pytanie moze wydaje sie glupie, ale jestem poczatkujaca)
Z góry dziekuje za op=dpowiedzi
|
Zakup towarów do wlasnego sklepu ze sklepu allegro? |
Zakup towarów do wlasnego sklepu ze sklepu allegro?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam, mam pytanie, cz moze ktos wie czy moge zakupic towary do mojego sklepu ze sklepów allegr-oczywiscie wystawiaja one faktóry na towar?
(Pytanie moze wydaje sie glupie, ale jestem poczatkujaca) Z góry dziekuje za op=dpowiedzi
Oczywiście, że tak.
Dziekuje slicznie
tylko zawsze dopytaj przed transakcją, czy aby napewno Ci fakture wystawią, bo mi się zdażyło kupić, poprosiłem sprzedawce o FV, a on, że sprzedaje z anglii i nie wystawia, albo, że nie jest vatowcem
jak masz fakturke to wszystko w porządku
Dokładnie.
Pierwsza sprawa - dowiedz się dokładnie czy oby na pewno wystawią Ci fakturę VAT. Druga sprawa - poproś też o fakturę za koszty przesyłki (o ile Ty będziesz ponosić te koszty). Jeżeli nie będą chcieli wystawić Ci faktury za przesyłkę, to możecie się umówić, żeby do cen towarów, które zakupujesz doliczyli np. 2%, co w rzeczywistości będzie odpowiadać kosztom przesyłki. Oczywiście drugi punkt nie jest obowiązkowy, ale zawsze to będziesz mieć większe rozchody w firmie, co jest równoznaczne z płaceniem mniejszego podatku.
Dziekuje serdecznie za rady, pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zakup towarów do wlasnego sklepu ze sklepu allegro?": - zalozenie wlasnego sklepu typowy e-biznes - zakup towarów na sprzedaż - ZAKUP TOWARÓW ZA 30% CENY - zakup i sprowadzanie towarow z zagranicy - zakup towarów na sprzedaż na paragon?
• Strona 1 z 1
|
|