Ktoś wie czy jak kupuję coś internetowo na firmę towar lub usługę to mogę odstąpić od umowy w terminie 10 dni ?
Proszę ewentualnie o podstawę prawną
|
Zakupy internetowe na firmę |
Zakupy internetowe na firmę
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Ktoś wie czy jak kupuję coś internetowo na firmę towar lub usługę to mogę odstąpić od umowy w terminie 10 dni ?
Proszę ewentualnie o podstawę prawną
Prawo kazdego konsumenta...oczywiscie ze tak,musisz jednak miec dowód zakupu,i towar nie moze byc zniszczony lub uzywany ani razu, w innym wypadku prawo nie jest po Twojej stronie.Umowa kupna przez internet,jest tak samo zobowiązujaca jak na rynku normalnym,jestkupujacy i jest sprzedajacy, a zakup towaru jest umowa kupna-sprzedazy.Nie dotyczy to rzeczy uzywanych,bo nie udowodnisz ze nie uzywałeś itd.
Nie do końca o to mi chodziło. To są warunki zakupu przez osobę fizyczną w sieci od formy ale ja mam na myśli kiedy FIRMA coś KUPI OD INNEJ FIRMY. Konkretnie chodzi mi o zakup na firmę telefonu wraz z abonamentem w internetowym sklepie jednej z sieci.Czy mogę zwrócić i zrezygnować z USŁUGI telefonicznej.
wczytaj sie w umowe,tam powinienes wszystkie info miec,jesli nie zrobili jakis zastrzezen, to plus dla Ciebie, gorzej jak maja jakis zapis, wtedy moze byc lipa bo zaakceptowales umowe.Ja brale internet to mialem 7 dni do testów, po tym czasie jak nie zwrocilem znaczy sie umowa nabiera mocy prawnej.Mieli to ujete w regulaminie.
Masz czas 10dni na odstąpienie od umowy bez podania przyczyny. I możesz przez ten czas użyć to co kupiłeś. Nie możesz go uszkodzić jedynie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zakupy internetowe na firmę": - Zakupy internetowe - Zakupy internetowe na telefon pytanie - Zakupy na firmę z zagranicy. - Aplikacje internetowe, sklepy internetowe, serwisy www - Zakupy
• Strona 1 z 1
|
|