|
Zakupy przez internet |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Czy często robicie zakupy przez internet? Jeżeli tak to jak często i co najczęściej kupujecie?
Moim zdaniem to w zlym dziale wstawiles temat, ale to pewnie admin badz moderatorzy naprawia :) , a co do tematu to moja odpowiedz brzmi rzadko. A jezeli juz cos kupuje to zazwyczaj na allegro i jakies tam pierdulki :D
Bardzo rzadko, bo nie mogę obejrzeć produktu, a nie mam czasu, żeby czekać na kuriera, sprawdzać stan produktu i odsyłać jeżeli mi się nie spodoba.
Oprócz żywności i leków wszystko.
Ja rzadko kiedy kupuje przez internet, jezeli coś kupie to na allego ale małą rzecz np sluchawki do mp3, baterie do komy, diody, wole pochodzić po galerii handlowej i popatrzeć i DOTKNĄĆ, ja raczej nigdy nie kupie odzieży, sprzętu rtv i agd, perfum, biżuterii mi jakoś nie przypadł do gustu ehandel ale to tylko moje zdanie, niektórzy nie mają czasu na to i wolą przez neta, ale jak dla mnie pójście do galerii to przyjemność
Podobnie jak Mateusz, tym bardziej, że mieszkam w małej miejscowości.
Ostatnio kupiłem: rower, zaciskarkę do RJ45, kabel telefoniczny i zegarek. Poszukaj w Internecie informacji na Twoje pytanie, jest dużo badań itp. nawet na konkretnych grupach docelowych.
Jeśli chodzi o takie badania to polecam raport sporządzony dla ministerstwa gospodarki zatytułowany: Elektroniczna gospodarka w Polsce raport za rok 2006 można sobie go ściągnąć ze strony ministerstwa jest bardzo obszerny bo składa się aż z 380 stron :)
Zachęcam do lektury: Link: http://www.mg.gov.pl/Wiadomosci/Strona+ ... niczna.htm
|
|