Witam wszystkich. Przeszukałem forum jak i inne źródła w internecie jednak nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania. Do rzeczy:
Planuję w najbliższym czasie założenie jednoosobowej działalności gospodarczej, dokładnie mają to być usługi informatyczne, obsługa firm itd. Dodam jeszcze, że pracuję na etacie również jako informatyk ale trochę wolnego czasu zostaje.
Moje pytanie brzmi: Co w urzędzie trzeba przedstawić jeżeli chodzi o lokal? Pytam ponieważ chciałbym aby lokalem na działalność było nasz mieszkanie, a raczej jeden pokój z niego. Problem w tym, że mieszkanie jest dopiero co odebrane od dewelopera, fakt fatem już je wyremontowaliśmy i mieszkamy w nim, jednak akt własności od dewelopera ma być dopiero w okolicy czerwca. Kolejna kwestia to to, że mieszkanie zostało zakupione przez moich teściów a po odebraniu aktu własności będzie przekazane w formie darowizny mojej żonie.
Porszę o informację czy z założeniem działaności muszę czekać aż do czerwca i czy to że mieszkanie będzie na moją żonę nie będzie w niczym przeszkadzało?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc