|
Założenie firmy a szkoła |
Założenie firmy a szkoła
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam. Chciałbym założyć firmę która świadczyła by usługi informatyczne(serwis, doradztwo itd). Chodzę teraz do 4 technikum mam 19 lat i czy to przeszkadza mi z założeniu firmy? Czy mogę składać wnioski o jakieś dotacje z UE na założenie i prowadzenie firmy. Od czego zacząć?
Zacznij od wazne-tematy.php
Jestes juz pelnoletni, wiec firme otworzyc mozesz jak najbardziej:) Ja na Twoim miejscu na razie rozgladalabym sie za mozliwosciami na rynku, ale starala sie najpierw skonczyc szkole. Oczywiscie mozesz stawiac juz pierwsze kroki w biznesie, ale proponowalabym np prace na umowe zlecenie, a nie zakladanie wlasnej firmy. Co do dotacji - jest juz bardzo wiele watkow na ten temat, poczytaj, jesli bedziesz mial jakies pytania, pisz. Powodzenia!!
Jeśli chodzi o umowę zlecenie to pracuje już na takiej od 6 miesięcy. Mam jeszcze jedno pytanie czy jak rozwieszę ogłoszenia że świadczę usługi informatyczne to mogę dostać jakieś kary za świadczenie usług bez firmy??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Założenie firmy a szkoła": - Czy szkoła nie przeszkadza w założeniu firmy? - Założenie firmy - 17 lat, a założenie firmy. - Założenie firmy od A do Z - Założenie firmy a zameldowanie.
• Strona 1 z 1
|
|