|
Założenie firmy get paid |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co sądzicie o założeniu firmy typu get paid. Wstępne nakłady są stosunkowo nie wielkie, ale ciężko mi określić zyski. Może ktoś z was ma w tym już jakieś doświadczenie... Proszę, piszcie wasze zdania...
Co konkretnie chciałbyś robić?
Miałem już kilka ptrów, wszystkie zagraniczne. Powiem tak, ciężko uczciwej firmie zarobić kokosy, znajomy prowadzi skarbonka.net i ma po wypłaceniu kasy uczestnikom jakieś 50zł na czystko miesięcznie, a bywają miesiące, że dokłada z własnej kieszeni. Ale znam też ludzi mniej uczciwych, zarabiająych na scamach, wtedy zyski są ogromne :) rzędu kilku tys miesięcznie nic nie robiąć - ale tego oczywiście nie polecam i na moje wskazówki co to tego biznesu liczyć nie możesz. Oczywiście grozi za to kara z tytuły oszustwa internetowego lub wyłudzenia, ale z tego co wiem nie było nigdy takiego przypadku, ponieważ żaden Azjat czy koleś z USA nie będzie sądzić Polaka bo kwota wyłudzenia to jest jakieś $250 (premiowane członkostwo)...
A jeszcze co do kosztów możę się wypowiem... Domena $10 Hosting od $5 do $9 dobry dostaniesz dla firm GPTR Skrypt oczywiście CC to podstawa - $80 Grafika to koszt rzędu $20 - $50 Reklama - największy koszt. Dobra kampania to wydatek miniumum $200. Podsumowując, nie polecam bawić się GPTR (get paid to read) osobom nowym, bez doświadczenia, znajomych w tej branży... Nie macie szans się przebić... Upadniecie prędzej czy później...
Nie upatruje tego jako, jakiejś formy stałego utrzymania. Wydaje mi się że wkład również nie musi być tak duży jak zostało to przedstawione. Jak się już oriętowałem:
serwer można znaleźć za free domena eu, lub com sama to koszt około 20 zł jak się dobrze poszuka strona a raczej jej layout to wydatek 30 zł ale mogę to zrobić samemu więc jest oszczędność napotkałem również stronę która oferuje skrypty dla firm get paid, w cenie 90 zł Reklama... tym może być problem ale wydaje mi się że też dam radę sobie z nim poradzić ;) Może jakieś wskazówki, od doświadczonych w tej branży osób? [/b]
Aha, zapomniałem jeszcze dodać że jeśli znalazła by się osoba chętna do współpracy na tej płaszczyźnie w jakiej kolwiek formie, proszę o kontakt.
Zgodzę sie z tym co kolega, nie warto w to wchodzić. Na tym nie ma interesu, gdy dobrze nie zainwestujesz. Reklama, to podstawa, konkurencyjne stawki "wypłat", bo ludzie wiedzą już jaki to na tym "interes", więc zapomnij o tym, acz kolwiek jest jeden sposób jak rozkręcić taki interes, ale ten pomysł mam w swojej głowie i w swoim notatniku. I narazie go nikomu nie sprzedaje.
Pozdrawiam.
Haha. Jak dojdziesz do 500 userów to będzie dobrze :D Otwierali już ludzie na darmowym hostingu, słabej grafice, darmowej domenie i skrypcie za kilka złotych :D I jaki był skutek? Upadali jedna firma po drugiej, nie wypłacali ludzim kasy, a tylko idioci i laicy się tam zapisywali, żaden pożądny Getpaidowiec się tam nie zapisze, a bez nich nie ma interesu, bo to oni łapią kilkaset referali. Ja łapałem po kilka tysięcy poleconych! Ale to było w pożądnych ptrach :) No ale życzę powodzenia...
No i właśnie tacy ludzie popsuli ten rynek.
Ale jest na to sposób znajdziecie go niedługo, a raczej będizecie mogli zakupić ;) Pozdro. PS. nie zawracaj sobie, tym biznesem kolego głowy.
|
|