Witam
Od kilku tygodni szukam jakiegoś pomysłu dla siebie. Ostatni z nich to sprzedaż i montaż systemów osłonowych (rolety, żaluzje, plisy, moskitiery z czasem może markizy). Mieszkam w małym miasteczku ok 7 tyś mieszkańców, i nikt nie prowadzi takiej działalności.
W rejonie najbliższy punkt świadczący podobne usługi jest oddalony o 12km. I z tego co sprawdzałem jest tylko jeden w moim powiecie??!! Stąd mam pytanie czy ktoś prowadzi podobną działalność. Potrzebuje informacji czy jest to opłacalne, czy rynek nadal jest zainteresowany takimi dekoracjami w oknach? Ja wyobrażam to sobie tak że nawiązuję współprace z jednym z producentów, nabywam
próbniki do lokalu, jakieś stojaki z wzornikami i zaczynam działać. Do tego reklama, ulotki, specjalne oferty dla firm i instytucji plus nawiązanie współpracy z firmą wstawiającą okna PCV. Później zbieram zamówienia, zamawiam montuje i kasuje.
Pytanie do specjalistów: czy to wystarczy??? Czekam i z góry dziękuję za wszystkie uwagi.
P.S. Dodam że w okolicy jest duża baza hotelowa czyli potencjalni klienci jak sądzę.
Pozdrawiam