|
Zamiast "TAXI" to "TAKSI" |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czyli taksi ale z nazwą na kogucie "TAKSI" i jazda bez koniecznosci licencji. Rejstracja działalnosci jako przewóz osob i jazda w ten sposob... Czy to jest legalne? Wczoraj w TV mowili o tym i nawet w internecie mozna znalesc ze tak ludzie jeżdza... na licencje czeka sie 2 lata i czeka sie w kolejce na miejsce... Czekam na jakies wiadomości... Co i jak zrobic...
jest to przewóz osób musisz mieć licencję na krajowy przewóz osób przeszukaj forum był gdzieś długi watek o tym
pozdrawiam denis
Mam w piatek egzamin na kategorie C i po zdaniu egzaminu bede robil kurs na przewóz rzeczy.... i teraz mi nasówa sie pytanie..... czy jesli razem zrobie kurs na przewóz osob to gdzie potem uzyskam tą licencje na przewóz osob? czy po takim kursie jest egzamin w WORD? czy nie ma egzaminu?
to moze ktos powie jak zdobyć tą licencje?
to jest inny kurs niż do licencji Ty robisz kurs dla kierowców do licencji nie trzeba kursu tylko zdany egzamin na certyfikat kompetencji przewoźnika, do licencji trzeba też parę innych rzeczy, poszukaj na forum. Po kursie na przewóz osób/rzeczy nie ma egzaminu. czasem nawet nie trzeba chodzić taki sposób na wyciągniecie od nas kasy
licencja na przewoz osob wymagana jest dla przewozow powyzej 9 osob a w Taksi raczej bedzie jezdzilo mniej wiec nie potrzeba zadnych dodatkowych dokumentow
nie prawda licencja na przewóz osób jest potrzebna zawsze kiedy chcesz przewieść kogoś zarobkowo możesz jechać nawet ferrari dwu osobowym ale jak wieziesz kogoś zarobkowo tzn masz firmę transportową to trzeba licencje, polecam przeczytać ustawę o transporcie drogowym prawdopodobnie pomyliło Ci się z kursem na przewóz osób dla kierowcy, gdzie jeśli jedzie samochodem przeznaczonym konstrukcyjnie do przewozu więcej niż 5 osób łączenie z kierowca ten kurs jest wymagany, ale to nie licencja!!!
Jeszcze jedno pytanie. Jesli bede jeździł na licencji na krajowy przewoz osob to czy zawodowi taksówkarze sie nie beda wkurzac? U nas teraz jest za kurs 6 zł... bylo 5 wczesniej i nie wazne gdzie jedziesz... w obrebie miasta taka sama cena... ja bym bral 5.50.. Tylko czy nie miał bym jakis problemów?
|
|