|
Zamiatarka do ulic, chodników. - strona 2 |
Zamiatarka do ulic, chodników.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
panowie ujme sprawe tak a może pomyślcie czy nie opłacało by się przerabiać np. malucha na samochód sprzątający . Widziałem takie modyfikacje To sie opłaca .
Witam. Urąd miejski musi ogłosić przetarg i wiadomo wygra go najtańsza firma.Spółdzielnie mieszkaniowe nie mają pieniędzy a poza tym zlecili te prace swoim pracownikom. Firma która wygra przetarg nie zawsze ma wystarczający sprzęt i korzysta z podwykonawców. Cena natomiast jest bardzo różna.Sumując wszystko to trzeba poczekać aż ktoś wygra,pogadać czy w ogóle jest zainteresowany współpracą,zorientować się ile m2 będzie możana zamiatać,skalkulować opłacalność i zdecydować jaki sprzęt kupić. Wcześniej nie można się przygotować bo może się okazać że zamiararka będzie stała na podwórku tylko po co.
zadam wam pytanie ile ludzie ze zwykłej ulicy z domkami jednorodzinnymi są w stanie zapłacić za czystość latem i odśnieżanie zimą Robiłem takie badania marketingowe i wiem że jest to suma między 20-50zł miesięcznie przy czym w zimie chetnie skorzystają z usług dodatkowych na własnych posesjach za dodatkową opłata
Usługą najmilej widzianą jest wywóz śmieci za małe pieniądze Pytałem sie też czy aby zmniejszyć koszty wywozu śmieci zdecydowali by się na wstępną segregacje i odziwo tak byle ktoś to zabrał za free
Są ludzie którzy nie chcą sprzątać ale więcej jest ludzi którzy nie chcą płacić i sprzątać:). Profesjonalny sprzęt jest za drogi na taką usługę. Pozdrawiam.
no tak ale aleje zawsze były i będą a sąsiad widzi i pamięta ;)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zamiatarka do ulic, chodników. - strona 2": - Zamiatarka - zamiatanie ulic , placów - odsnieżanie quadem parkingów i chodników w zimie - budka na skrzyzowaniu ulic - Zamiatarka - Zamiatarka
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|