|
ZAPALKI |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Sklepy z upominkami do calkiem dobry pomysl, dzieki, a skarbonki mysle ze wygladaly by tak jak ten domek w pierwszym poscie tylko z dziurka na gorze :mrgreen: Myslalem tez o zwiekszeniu asortymentu robic jakies pudeleczka itp. i zalozeniu www co by mi pomoglo zwiekszyc sprzedac na allegro :roll:
Ja bym podniósł cenę na 100 zł lub wyżej. Skoro nie można przyspieszyć produkcji bo to ręczna, precyzyjna robota, to trzeba podnieść cenę. W przeciwnym razie nie zarobisz nawet na koszty prowadzenia działalności gospodarczej. A taką trzeba mieć zarejestrowaną jeśli będziesz to wstawiał do sklepów. Ich właściciele będą chcieć od ciebie fakturę VAT. Inaczej nie wezmą...
Niestety fiskalizm jest w naszym kraju okrutny i prowadzi do tego, że nie opłaca się zajmować mikrobiznesami w celu dorobienia kilkuset zł miesięcznie. Może bardziej się opłaca zrobić jakąs większą kolekcję domków i sprzedać całość jednorazowo za kilka tysięcy zł ???
możesz też zbudować ładną kopię niemieckiego Bundestagu, Bramy brandenburskiej itp. I wstawić to na ebay niemiecki. A tam to czasem mógłbyś trafić klienta za sporo euro;)
[ Dodano: Sro Sie 23, 2006 10:28 pm ] trzaśnij też wierze eifla ;) moze jakiś francuzki niemiec kupi ;) Jeśli chcesz to moge ci pomóc w handlu na ebay de bo znam niemiecki i mam pewne doświadczenie. A jak byś pakował te budowle, żeby sie nie uszkodziły w transporcie?
Tresor dzieki za bardzo dobry pomysl, jesli bede cos tam sprzedawac to sie odezwe do ciebie. A jak bym wysylal to jakos by sie zapakowalo np poobwijalo w gazety itp., nie rozlecialo by sie, w koncu to przemyslane konstrukcje :cool:
moze troche sceptyczne mam podejscie,ale kto to kupi? bedzie mialo to powodzenie moze u babcinek ktore uwielbiaja takie i inne dyrdymalki i w domu maja mnostwo ludowcych gadzetow czy nazwozonych z targow badz nakupowanych w cepeliach. a te kasy nie maja duzo.ja tam srednio widze wziecie na domki z zapalek.
chyba ze pojdziesz na rynek niemiecki,oni lubia takie rzeczy ale to tylko moje zdanie
A przeczytałaś wszystkie posty w tym temacie ?? Mówiliśmy właśnie o skupieniu się ze sprzedażą na niemieckich turystach w miejscowościach wypoczynkowych :roll: Nikt nie liczy na to że każdy Polak będzie pragnąć domku z zapałek u siebie na komódce.
Giełdy kolekcjonerskie jakieś raz na miesiąc czy nawet co kwartał takową znajdziesz.
W najbliższą sobotę w Łodzi będzie się odbywać np. "Moto weteran bazar" i tam różne takie rzeczy schodzą jak świeże bułeczki, nie wspomnę już że Niemcy też bywają na takich targach. Na taką ilość jaką jesteś w stanie zrobić sprzedawanie przez pośrednika nie ma większego sensu.
|
|