|
Zapodajcie cos? |
Zapodajcie cos?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Czym sie teraz oplaca handlowac na allegro? Jakie sa nisze produkcyjne? Czego w tej chwili najbardziej brakuje na rynku? Doradzcie cos tu albo na pw.
to zależy od pieniędzy... Moje GG5480396
sprowadzaj z Japonii jak kogoś znasz tylko znajdź takiego.
Aaaa czyli cos z elektronika?
No jak to? nikt nie wie czym sie teraz oplaca handlowac? przeciez byla niedawno grupka allegrowiczow tu na forum!
Jeżeli ktoś wie czym się opłaca handlować to Ci tego nie powie , bynajmniej nie za darmo.Jeżeli oczekujesz odpowiedź w stylu , butami i masz 5 adresów najlepszych hurtowni to muszę Cię rozczarować ale to nie tutaj.Poleć do chin kup byle co (na serio) i wróć do Polski i czekaj 3 miesiące na kontener , wtedy na byle czym zarobisz sprzedając to :-)
Pozdrawiam
A co wam szkodzi powiedziec? Tam jeden sprzedawca wiecej czy mniej tego samego to wam nie zrobi roznicy. A ja nie powiem nikomu czym handluje :D
Proponuję pierw skończyć szkołę , aby móc handlować na allegro ;-) ponieważ wymagana do tego jest własna firma , chyba że lubisz ryzyko.Ale jeżeli lubisz ryzyko to od razu idź na maxa prochy etc. Dużo większa kasa , a tylko trochę mniejszy wyrok ;)
Pozdro
No wlasnie niedlugo koncze szkole i cos by sie przydalo robic w wakacje!?
Ale firma do allegro? od kiedy? bo chyba nie po to zeby cos malego sprzedawac tylko pewnie cos grubszego cos od czego odprowadzany jest podatek czyli jakies 3000 w gore? Pewnie jakies maszyny? Dzieki za podpowiedz! ;)
Jeżeli sprzedajesz coś nowego (coś co masz krócej niż 6 miesięcy) to i tak od tego musisz odprowadzić podatek , tyle że od całej kwoty a nie od zysku , czyli tracisz jeszcze więcej :) Radzę przeczytać sobie jakieś książki poradniki podatkowe oraz prawne , bo Twoje poczynania zapisują się w 'pamiętniku' allegro na okres 5 lat i pewnego dnia kiedy się tego nie będziesz spodziewał , może zapukać Pan z Urzędu Skarbowego , a go już żadne tłumaczenia nie będą interesowały.Zapewniam.Allegro wydaje się tylko takim rajem do handlu , lecz od momentu przynoszenia setek milionów zysku właścicielowi , a państwu malutko , za czeli się ostro brać za allegro z kontrolami.Teraz allegro jest tak samo postrzegane jak sklep.Widziałeś żeby ktoś prowadził w Twoim mieście sklep bez firmy? Skończyły się już sielanki na allegro dla każdego :) Nie mówiąc o tym że i tak prawie nic byś nie zarobił , bo trzeba posiadać dojścia do hurtowni.A większość hurtowni sprzedaje już tylko na faktury VAT (czyli firmom) , trzeba posiadać w w/w hurtowniach zniżki aby być konkurencyjny w cenach na allegro :) Teraz platforma aukcyjna to ciężki kawałek chleba , poproś o wypowiedź aktualnych super sprzedawców , może ktoś Ci wklei tematy z prywatnego forum allegro o płaczach i żalach - a wiem o nich z pewnych źródeł.Coraz większy kawałek tortu zabierają duże sklepy internetowe , no tylko to już nie inwestycja 250zł w kartony , taśmę i 2-3 programu.Lecz min kilkadziesiąt tysięcy zł na starty plus ogromna wiedza i zagwarantowane środki na ew. inne koszta.A zysk przychodzi po czasie dopiero.Również , może się ktoś wypowiedzieć z osób które prowadzą sklepy (na poziomie) jaki to wydatek , a jest też kilka tutaj osób które znają się na temacie i musieli wiele pieniędzy zainwestować (chyba głównie w reklamę) np. Pan z bardzo popularnym sklepem bieliźniarskim :-)
Pozdrawiam
To beznadziejnie... nie wiedzialem o tym szczerze mowiac.
a moze cos doradzisz jakie towary mozna sprzedawac poprzez handel obwozny zobacz w innym temacie-jest zdjecie budki na kolkach ja mam taka sama tylko brak pomyslu?
Zadajesz zbyt ogólne pytania.Miałem styczność w swojej krótkiej karierze z handlem (z racji na mój nie wysoki wiek) z tego typu sprzedażą i do tego trzeba dojść samemu (nawet w najprostszej dziedzinie sprzedaży , jaką jest handel na straganach/rynkach/bazarach).Obserwacja i obserwacja na co jest popyt.Jeżeli sam już do zauważysz to możesz w to ruszyć , nie musi to być handel z przyczepy.Kwestia tylko odpowiedniego podejścia/pieniędzy na inwestycję/oraz doświadczenia w sprzedaży.Można sprzedać w tego typu miejscach wszystko , sęk w tym iż trzeba potrafić sprzedawać nie ważne co i gdzie.W tym tkwi sukces , dlatego polecam pierw lektury :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zapodajcie cos?": - Dowcipy abstrakcyjne - znacie to zapodajcie proszę
• Strona 1 z 1
|
|