Najprawdopodobniej dość dużo osób na tym forum prowadzi jakąś działalność gospodarczą część pewnie ma całkiem wielkie firmy.
Dlatego chciałbym się zwrócić z pytaniem, czy jest jakieś otwarte zapotrzebowanie przemysłu, firm, na jakiegoś typu usługi, produkty czy półprodukty, chciałbym poznać jakąś ogólną tendencję wiem że jest to zależne od konkretnego lokalnego rynku, ale szukam czegoś co by mnie nakierowało na właściwą drogę, nie chodzi mi tu o jakieś wysokie zarobki 1500zł na początek wystarczy ważne żeby interes się trzymał i miał przyszłość.
W tym momencie jeszcze może napisze na czym się znam, otóż jestem po fizyce technicznej (środowiska), potrafię pisać strony internetowe, grafika 3D, projektować wszelkiego rodzaju sterowniki, mechanikę, i elektrykę, no i jestem dobry w c++, dla głębszej analizy odsyłam na moją stronę „world01.of.pl”.
A no i nie chciał bym żeby to co będę robił było związane w większości z komputerem.
Myślałem o pomiarach, produkcji czujników polowych (system gromadzenia informacji np. o temperaturze, wilgotności itp. Czujniki tworzące macierz pomiarową jakiegoś terenu komunikujące się radiowo, dał bym rade to zrobić lub coś na podobnym poziomie złożoności) tylko że kto to kupi?
Dlatego czekam na rady specjalistów :)