Otóż ostatnio zainteresowała mnie sprawa blogów, zauważyłem że niektórzy mówią o zarabianiu na reklamach typu "kliknij"(mówię o Adsense, SmartText itd. ) na swoich stronach - głównie blogach,
Dużo ludzi wspomina o tym że jednak jakieś pieniądze dostają, niektórzy chwalą się nawet niebotycznymi sumami(w co akurat nie wierzę), nie mniej inni wspominają o mniejszych zarobkach choćby na utrzymanie hostingu i domeny. Pytanie jednak pozostaje czy jest możliwość aby zarobić jakieś realne pieniądze - nie mówię tutaj o tysiącach, nie ma możliwości aby każdy przeglądający stronę klikał w reklamy które nawet nie zawsze są zgodne z treścią, jednak sumy rzędu 200zł+
Chodzi bardziej o statystykę, wiem że duża część użytkowników nie lubi reklam lub po prostu je blokuje nawet nie patrząc na zawartość(sam blokuje większość), jeśli chodzi o wizyty zakładam że będzie to od kilkudziesięciu do kilkuset na miesiąc(przy dobrym rozreklamowaniu)
czy faktycznie jest możliwość zarobienia na blogu? jakie programy są opłacalne? jak się zabrać za taki "mały interes" ?
Prosiłbym także o odpowiedzi od osób doświadczonych w temacie.