Moja pasja sa podróże, i w mojej glowie powoli rysuje sie plan otwarcia biura podróży. Wiem, że na rynku jest niezły tłok, ale ja nie chcę wysyłać ludzi do Egiptu czy na Rodos aby sobie poleżeli plackiem. Stawiam na aktywny wypoczynek. Co dokładnie?
Zacznijmy od rejonu świata, stosunkowo mało ludzi jeździ na Syberie (no moze nie licząc Bajkału) i do Azji Centralnej. Szczególnie chciałbym się skoncentrować na Azji Centralnej: Kirgistan, Tadżykistan, Uzbekistan. Bywałem już tam pare razy jest to także rejon którym zajmuje się na studiach. Znam rosyjski i angielski.
Co było by w ofercie? Generalnie trekking, to miejsc najbardziej znanych, a także z możliwoscia zdobycia bezimiennego szcztu (co nie jest tródne w tamtym rejonie świata), spływy pontonami, jazda konna, cos powiązanego z tradycyjnym zyciem miejscowych ludzi np nocleg w jurcie, kumys na kolacje itd. Uzbekistan to wiadomo miasta szlaku jedwabnego, resztki Morza Aralskiego itd.
Mysle aby mieć tylko strone internetową, no i reklamowac sie gdzie tylko sie da.
Co wogole o tym myslicie?