|
Zarabianie w allegro. - strona 5 |
Zarabianie w allegro.
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Od tych 1500zł odejmij prowizje allegro ;)) zostaje ci wtedy mniej niz 1000zł ;]
Musiałbym doliczyć do tego jeszcze m.in. VAT, podatki, co tam jeszcze. ZUS. Po odliczeniu wszytskiego wychodzę na 0 z kapitałem 10tys. zł. Nie wiem jak inni tak prowadzą działąlnośćm, ale albo mają w dupie klienta i robią go na szaro np. nie wysyłając jakiś drobnych paczek, albo nie prowadzą działalność i im się to opłaca. Mogą być zarejestrowani gdzie indziej, a co mnie to obchodzi zresztą. 10tys. na start to ja nawet nie mam.
Może ci inni po prostu nieprzytomnie zapierdalają, ryzykują na skalę niewyobrażalną przeze mnie (choć sam uważałem niedawno, że sporo ryzykuję) to jednak chyba w porównaniu z nimi nie bardzo. A że segment rynku jaki wybrałem to jeden z najszybciej rozwijających się to kupowanie czegoś o 40% taniej od konkurencji miesiąc temu skończyło się na tym, że teraz mam 5 zł marży, czyli jakieś 10%, uwaga - po miesiącu! Beznadziejna sprawa. I nikt nie pomoże. Bo prawo jest dla bogatych, dla takich co mogą wyciągnąć 3000zł miesięcznie a nie dla bidoków, którzy marzą o 1.5tys./miesiąc. Dla takich chyba powstało bezrobocie. Nie no, nie jestem szczery, ale trudno być wśród obcych. Pozdrawiam.
Wsyzstko też zależy czym handlujesz. Ja mam na allegro marże 100-200% i z 2tys. mam 4-5tys. Także nie trzeba mieć dużo, jednak trzeba trafić z towarem.
Można i tak - handlować tym, na co jest największa przebitka. Ja jednak wybrałem branżę, gdzie przebitka 100% to rekord świata, ale za to kocham tę branżę. Więc w sumie moja praca nie polega na pracowaniu.
No niestety trzeba wybierac- albo kasa albo to co sie lubi... ja na szczęscie robie to co lubie i za dobre pieniadze. Ale niestety bardzo często cięzko połaczyc te dwie rzeczy...
Nie zrozumiał mnie pan. Ja to kocham!! Ale za to nic z tego nie mam...
Jeżeli można spytać- to czym się zajmujesz?
Mam pytanie chce rozkręcić biznes, tanio bym kupował różne sprzęty i sprzedawał je drożej mam 15lat i nie wiem czy mi by coś za to groziło
gdy będę np handlował komórkami co mają po 1,5roku i będę je kupował gdzieś na aukcjach to czy coś za to grozi czy wszystko będzie ok??
Wszystko zależy ile będziesz tego sprzedawał.
grozi ci dozywocie
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zarabianie w allegro. - strona 5": - Zarabianie na allegro. problem. - zarabianie na allegro / firma - 16 lat a zarabianie... - Zarabianie na IQ! - 16 lat, a zarabianie.
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|