|
Zarobek 2500zł na miesiąc inwestując 100000 ,czy to możliwe? |
Zarobek 2500zł na miesiąc inwestując 100000 ,czy to możliwe?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
witam wszystkich! mam do zainwestowania ok. 100000zł , w co zainwestować żeby wyciągnąć z tego mniej więcej 2500zł na czysto , po odliczeniu wszyskich kosztów , zapraszam do dyskusji!
Ja bym na twoim miejscu wpłacił całość na fundusz który ma dajmy na to 40% zysku rocznie. Nie robiąc nic masz więcej niż 2500zł/miesiąc.
Red
Twoja porada to najprostsza droga aby stracic te 100 tys. Indeksy gieldowe sa juz tak napompowane, ze pozostaje tylko kwestia czasu kiedy te Twoje +40% rocznie, zamieni sie w -40% rocznie i wtedy bedzie placz bo ostatnio wiekszosc Polakow nuaczyla sie, ze na gieldzie mozna tylko zarobic. Jesli juz ma zainwestowac te 100 tys w papiery wartosciowe to nalezaloby to jakos z glowa zdywersyfikowac bo wplata calosci do jednego funduszu gieldowego to najgorszy z mozliwych pomysl.
To chyba normalne zeby nie wplacac wszystkiego do jednego funduszu, a co do tego ze rynek jest napompowany to przy dlugim czasie inwestycji ma to znikome znaczenie. Mozna powiedziec ze gielda rosnie okolo 15% rocznie a nawet gdyby byla jakas wieksza korekta to daje tylko mozliwosc wiekszych zyskow. Najwazniejsze to nie panikowac bo tacy ludzie najwiecej traca.
Domin.
Możliwe. Jak? Chcesz ryzykować powierzając pieniądze innym, lub nimi grając? Kiepski pomysł. Milion złotych, to nie jest mało by mieć o wiele więcej i nie na pewno 2 500 zł. Dyrektorzy, przedsiębiorcy jako twórcy pomysłów zarabiają o wiele więcej… Jak? Wejdź na stronę z moimi zdjęciami, które Ci wczoraj zrobiłem (Tobie, lub innemu zainteresowanemu inwestorowi). http://mirgag.fotosik.pl/albumy/189927.html i kliknij na album MONSTER i pokaz slajdów. Uwagi i propozycje kieruj do mnie poprzez niniejszy portal, oraz na adres: mirgag@gmail.com wówczas wyślę ewentualnie reklamówkę, na której kulturyści testują ten sprzęt (nie mam od wszystkich osób zezwolenia na publikację wizerunku, stąd otrzymasz ten materiał do użytku prywatnego). Wymagany jest PowerPoint. Jeśli link nie jest aktywny, to skopiuj go i wklej w wyszukiwarkę. Ten sprzęt kulturystyczny robiony był około 3 lata od rysunków, do wykonania. Niektóre rzeczy robili podwykonawcy: tokarstwo, wtryskarka, malowanie proszkowe, druk logo. Resztę robiliśmy sami. Zauważ, że wiele rozwiązań jest nowatorskich, których nie posiadają w swych maszynach znane firmy światowe na rynku sportowym (nie pytajcie o szczegóły, bo nie będę udzielać informacji w tym temacie). Ale na zdjęciach można te rozwiązania dostrzec. Poza tym zauważ *klasę sprzętu*. To istne cacka dla koneserów, które do samego końca są dopieszczone. Nie zobaczysz tutaj hantli, gdyż nie znalazłem podwykonawcy, który by je odlał i dotoczył. Trzeba je wraz z gryfami dokupić, lub poszukać fachowca. Ten sprzęt na zdjęciach wart jest na rynku około 130 tys zł. Oczywiście pomysł, rysunki, adresy itd. o wiele więcej, ale to szczegół. Pomysł 1. Utworzyć fabrykę tego sprzętu i wejść na światowy rynek. Zrobić stronę www, aby zdobyć markę. Pozdrawiam Cię. Mirosław. PS 1. Drugi pomysł – tańszy - za kilka godzin. PS 2. Mój wspólnik by rozkręcić interes pracuje w Irlandii. Sprawa jest, więc czasowo ograniczona.
Domin. Witam ponownie.
Poprawiam oczywiście przejęzyczenie. Nie milion, ale sto tysięcy… Ale do rzeczy. Jeśli oglądałeś zdjęcia, to nasunął Ci się pewnie pomysł założenia Klubu Kulturystycznego (Siłowni). To chcemy ze wspólnikiem stworzyć. Ale…nie mamy pieniędzy na bieżące wydatki (na okres około 6 miesięcy). (Trzy lata bez zysków, a tylko wydatki - zrobiły swoje…). My, więc dajemy sprzęt, inwestor/wspólnik pokrywa następujące koszty: 1. Dzierżawę lokalu użytkowego na okres 6 miesięcy z góry. 2. Pensje pracowników (instruktorzy) na okres 6 miesięcy, które powinny być na koncie zabezpieczone (my pensji brać nie będziemy, chociaż jest to sprawa do dopracowania). 3. Opłaty pseudoobowiązkowe (dzisiaj zdziercze w tym ZUS) jak i opłaty rejestracyjne. 4. Opłata za wykonanie profesjonalnej strony www i serwer. 5. Wyposażenie lokalu w natryski i toalety (osobno Panie i faceci), jakaś lada do wydawania koktajli przed i po ćwiczeniach, kącik kawowy dla rodziny ćwiczącego. 6. Koszty mediów zabezpieczone na okres 6 miesięcy. 7. Samochód używany. Cały koszt inwestora zewnętrznego powinien się kształtować w granicach 30 – 60 tysięcy złotych (oczywiście, ta kwota wzięta jest z sufitu). Ale biznes plan do własnego wykorzystania mogę opracować. ZASADA niepodlegająca dalszym rozważaniom: Nie bierzemy pożyczek. Jeśli nie wyjdzie interes, zostajemy na pozycji zerowej - bez długów. Chociaż nie jest tak źle, bo jest materiał na cztery takie komplety przyrządów kulturystycznych (na zdjęciach jest to widoczne). Trochę wkładu finansowego i… wyjdziemy na prostą – z jakimś jednak doświadczeniem. Pozdrawiam Cię. Mirosław-mirgag. PS. Może – nazwę to - mała gastronomia? Mam dwa pomysły, są biznes plany (jeden gotowy, drugi w opracowaniu i na ukończeniu). Rynek zbadany. Dostawcy *towarów* rozpoznani. Zadowolenie klienta określone i pewne. Koszt realizacji jednego projektu około 40 – 80 tysięcy złotych w zależności od klasy usług jak i lokalizacji projektu. Widzę to tak. Utworzyć jeden punkt, spisać i usunąć błędy (metodą prób i błędów ustalić największe z możliwych korzyści klienta), następnie powielać projekt wykorzystując zdobyte doświadczenia na inne dzielnice miasta, czy do innych miast w oparciu o zdobytą markę firmy. Ciekawe? Pewnie, że tak… Teraz do realizacji projektów potrzeba najtańszego towaru na rynku – pieniędzy. Są osoby, które ten *towar* posiadają i to w nadmiarze. Jeśli tak, to go (*towar*) zdobędę. Uważam, że od dodawania do kupki określonej sumy pieniędzy, lepsze jest ich mnożenie. Ale może się mylę… Oczekuję, więc na propozycje od osób zainteresowanych projektami…
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zarobek 2500zł na miesiąc inwestując 100000 ,czy to możliwe?": - jakis pomysl na zarobek 3-10tys zl kapital , zarobek ~1500z - Jak zarobic 200 procent nie inwestujac ani zlotowki - Jak zdobyć dodatkowych klientów inwestując 300zł rocznie? - sprzedam sklep intrnetowy 2500zł - Można zarobić na własnej kreatywności inwestując tylko czas?
• Strona 1 z 1
|
|