Witam! Jakiś czas temu dumałem co wymyśleć, aby zarobić. Jako że nieuniknione jest, że impreza piłkarska euro 2012 odbędzie się w Polsce i Ukrainie wpdałem na następujący pomysł. Pomysłem tym jest duży portal z bazą noclegowni dla turystów (których będzie miliony) gdzie przed meczem będą mogli przenocować. Pewnie zdajecie sobie sprawę, że nawet zwykli ludzie mieszkający na przystadionowych osiedlach będą chcieli zarobić i wynajmować pokoje na tą okazje (już nie wspomne o hotelach, motelach i gospodach). Dobrą reklamą będzie właśnie taki portal, gdzie potencjalny zagraniczny klient wystuka na klawiaturze spotkanie piłkarskie, a wyszukiwarka wskaże najbliższe miejsce na nocleg oraz kontakt mailowy i telefoniczny do właściciela. Zarobek będzie się opierał głównie na reklamie. Prócz noclegowni można będzie umieszczać różne reklamy dotyczące zagospodarowania sobie czasu dla turystów - miejsca takie jak muzea, dyskoteki etc możliwości jest dużo.
Ja nie będe dażył do powstania tego projektu gdyz nie znam się na języku php, potrzebnego do powstania takiego czegoś. Pomysł jest otwarty do wykorzystania przez każdego, ograniczeniem jest tylko wyobraźnia, ale zaznaczam, że pomysł może stać się dochodowy. Co o tym myślicie? Prosze nie mówcie tylko, że szansa na organizacje euro przez Polske i Ukraine się oddala bo to nie prawda. Wystarczy spojżeć na RPA, która mimo wielu przeciwności i jak dotychczas niskiemu zaangażowaniu będzie na 100% gospodarzem mundialu 2010.