16 lat.
Handel w internecie, od 200 do 500 zł miesięcznie.
Na razie kijowo, ale może z czasem będzie lepiej :)
Trzeba wziac pod uwagę, że poświęcam temu góra dwie godzinki dziennie :)
|
ZAROBKI MŁODYCH LUDZI WCHODZĄCYCH NA ... |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
16 lat.
Handel w internecie, od 200 do 500 zł miesięcznie. Na razie kijowo, ale może z czasem będzie lepiej :) Trzeba wziac pod uwagę, że poświęcam temu góra dwie godzinki dziennie :)
Bedac jako szczyl sezonowo dobieralem sie do prac fizycznych czyli malowanie, kucie posadzek i rozne takie za 5zl/h.
Po maturze pracowalem pare miesiecy jako kasjer/fakturzysta 8h dziennie w soboty jak byly sily to 12 za 1000 na reke. Pozniej poczatek studiow ale choroba pozwolila mi o tym zapomniec. Postanowilem otworzyc DG ale jeszcze nie obliczam zyskow w kieszen, bo w ciaz inwestuje.
Jeżeli firma "dyszy" od jednego do drugiego zlecenia (a intratne zlecenia są rzadkością) to i zarobki są w niej takie jak określiłeś.
W dobrze zarządanej firmie zarobki są znacznie powyżej minimalnej płacy. Nie wiem, dlaczego dla Ciebie "świeżość" mózgów jest aż takim atutem. Już za kilka lat przekonasz się, że duże biznesy negocjują i realizują "nieświeże" mózgi z doświadczeniem i kontaktami. Dwudziestolatkowie potwierdzają tą regułę.
19 lat -22 lata praca magazyniera w hurtowni - (6msc - 800 zł, 12msc - 1000 zł, i do końca 1200zł przez 1,5 roku.
22 lat sklep, sprzedawca przedstawiciel 1000 zł 22 lata hurtownia magazynier - 1200 zł 23 lata Państwowa firma na dyżurach 12h dużo wolnego czasu - 1200 zł, więc poszukuję zajęcia dodatkowego. Cały czas student zaoczny Budownictwo i ekonomia. Jakoś leci tylko z pracy zawsze prawie na 0 - trzeba coś odłożyć chociaż na samochód jakiś na ślub itd ... Macie jakieś pomysły
18-22lat, sklep spożywczy z bratem + allegro ok 1000zł
23, elektronik na utrzymaniu ruchu w fabryce ubrań 1100zł 24 to samo stanowisko, ale w wytwórni masy bitumicznej (asfaltu) podstawa 1200, w sezonie nawet 2 x więcej, ale ciężka praca w szkodliwych warunkach. 25lat elektronik, nowa praca (miesiąc dopiero) 1400zł 8h dziennie.
z tymi badaniami to oni sa porypani pisza ze ja zarbiam srednio 2000 a wcale to nie prawda wiekszosc zarabia 1000zl a mniejszosc 6000. i tego oni nie napisali a to jest najwazniejsze. PRZECIEZ TAK WIELE LUDZI ZARABIA 1000zl. dlaczego nie ma roznic w zarabianiu 2500-4000
Witam mój przebieg pracy to jedna firma transportowa od 5 lat [ na busie]zarobek 1600zl,+[nadgodziny ok25 godz mieśięcznie po 10 zl]
Na ten miesiąc 740 zł :)
A zostały jeszcze 2 tygodnie ... :)
Fajny temat....
-Pierwsza praca (wiek 16 lat)- kelner w nadmorskim osrodku wypoczynkowym (przez 3 lata z kolei) -potem studia i sprzedawca w sklepie sportowym za 2,5 zł za godzine (BEZ UMOWY, NA CZARNO!!!) po trzech miesiącach kierownik tego samego sklepu już za 1100zł/mies -kolejne dwa lata w sieci salonów obówniczych jako kierownik regionalny- 1400zł do ręki (nadal studia w międzyczasie ale już zaoczne) - potem 8 miesięcy jako doradca techniczno-handlowy w firmie wykańczającej wnętrza (no bo wykształcenie budowlane a umiejętności handlowe.....) 1300 - 1800zł w zależności od sprzedaży -obecnie w Anglii, praca w fabryce, nadzór pięcioosobowego zespołu produkcyjnego- 350 funtów tygodniowo - najdalej za dwa miesiące mam zmiar wystartować z własną firmą w UK
Jakub N.
Można wiedzieć jaką to działalność w necie prowadzisz? Bo sie tak przechwalasz, że już musiałeś drugi raz post napisać.
odkąd pamiętam staram się zarabiać jakąś kasę, to coś sprzedająć to coś kupując i sprzedając :P itp.
Jakiś czas temu firma BiRetis, niestety zbankrutowała. Teraz pracuję dla jednej z firm na umowę zlecenie za 500 pln :/ dodam że jestem programistą i jeszcze studentem studiów dziennych informatyki (pod kątem średniej pierwszy na roku, w poprzednich latach plasowałem się w pierwszej piątce zawsze) z pracą o której piszę potwierdziły się słowa mojego profesora: "posiadasz tak duży potencjał, w Polsce się zmarnujesz w jakiejś firmie za kilkaset złotych" jego słowa były prorocze niestety :( Chcę być programistą ale też zarabiać dobre pieniądze, gdzie bym się nie zgłosił zawsze odpadam na czymś mimo wielu zrealizowanych projektów nie mogę dostać się do żadnej sensownej pracy jako programista i nie tylko ja.
A więc po przeczytaniu wszytkich odpowiedzi dochodze do wniosku że nie odstaję od ogółu. Średniu 20- latek na poczatku swojej kariery zawodowej zarabia od 1000-1200zł
Ja mając 19 lat odrazu po liceum zaczałem pracować przez 3 miesiace w hali produkcyjnej za 1100zł z tym że gdybym nie robił adgodzin w wekendy to miałbym 750zł na rękę heheh Od jutra zaczynam podobną pracę z tym że za większa kasę i z większymi możliwościami awansu. Sam fakt że zmieniłem szkołez dziennych na zaoczne to wielkie posunięcie. Myślę że warto. A studiuję Pedagogikę organizacji Pracy ;-)
Ja z kolei mam 21 lat , z zawodu Technik Informatyk (ogólniak+studium) , do tej pory pomagając w DG rodzicow ( handel na targowiskach ) cos tam sobie dorabialem... pozniej staż w policji jako informatyk (480zł z PUP ) , nie wspomne o tym ze informatycy w policji (zatrudnieni na stałe - 8godzin/day ) zarabiają 800 - 1200zł zależnie od miasta i jednostki w jakiej pracują, moim zdaniem śmiech na sali, ja to nazywam pracą charytatywną ... bo szczerze powiem że w ciągu tych 8 godzin trzeba się naprawde nazpier.... Bawie się troche stronami ww i myślałem nad otwarciem swojej własnej DG , liczyć mogę tylko na dofinansowanie z PUP bo własnego zaplecza finansowego nieposiadam... eBiznes w polsce jest juz bardzo nadmuchany... cieżko będzie wejść w neigo komuś nowemu, jeśli chodzi o sklepy ww to trzeba przede wszystkim mieć dobre ceny... z tego co przeglądam w necie to niektóre towary naprawde są taniej niż w hurtowniach... Niemam zatem pomysłu ... W policji praca miła bo w fajnym zespole jednak takie pieniądze nie wystarczyły by nawet na opłaty... a faktem jest że lubie dobre ciuchy i drogie perfumy...
Panom posłom , senatorom, i całemu rządowi powinno się na krótko za morde wziąć i pokazać jakie perspektywy ma młody człowiek... jak później mamy mieć szacunek do nich, do naszego kraju? Jak pozniej mamy emanowac jakimkolwiek patriotyzmem? Skoro po pierwsze jeśli niemasz pieniędzy na szkołę... niemożliwe jest Twoje dobre wykształcenie... a jeśli uda Ci się już w jakiś sposób je zdobyć... to za cały miesiąc pracy otrzymasz wynagrodzenie nie wystarczające na opłaty i przeżycie, niewspominając już o zakupie jakiegokolwiek domu, mieszkania , samochodu , czy sprzętu gospodarstwa domowego... co jest zwykłą, podstawową potrzebą... Na zachodzie i w każdym innym, cywilizowanym kraju ludzie cieszą się gdy kupią sobie nowy samochód, nowy dom... a w polsce skaczemy cały miesiąc uradowani że kupiliśmy nową pralkę - na raty...
ja już teraz wiem że jak zarabia się 1100zł na mc. to nie ma sensu wydawać na ciuchy albo perfumy. Dla mnie pierwsza sprawa to szkoła i na niej się koncentruję. Rocznie muszę wydac na nią ok 3000zł ale wiem że później mi się to zwróci gdy będe pracował za biurkiem a nie na hali produkcyjnej.
Pozatym po odliczeniu z tego 1100zł kosztów utrzymania zostaje niewiele. A nie zapiepszam po 8 godz. dziennie po to żeby mieć fajne spodnie albo bajerancki telefon.
Ja akurat mogę się wypowiedzieć jak to jest na "Państwowej" posadzie... w policji...
mimo że masz wyższe wykształcenie to itak nawet jeśli uda Ci się zamiast Starszego Referenta dostać Inspektora... ( Jako Informatyk ) to Twoje wynagrodzenie itak nie przekroczy 1500zł netto (wysługa lat) , Jeśli w polsce ma być dobrze to powinno się zacząć od podwyższenia wynagrodzeń przede wszystkim ludzi wykształconych, ludzi na państwowych posadach... bowiem niekażdy będzie dobrze pracował jeśli ta praca będzie miała mieć dla niego bardziej charakter charytatywny a niżeli zarobkowy... Policjant mundurowy na starcie dostaje ok 1200zł ( i śmiga jako krawężnik narażając się na ćpunów ze strzykawkami, kiboli i pijanych awanturowiczów... Jeśli jesteś młody... to chiałbyś się usamodzielnić, wyrwać spod skrzydeł rodziców... założyć swoją Rodzinę... tylko jak? Za 1100zł netto / miesiąc?
|
|