------witam-------
zamierzam otworzyć wlaną zarobkowa stronę internetowa ale jest mi potrzebny dobry serwer (hosting) .
czy ktoś może mi podpowiedzi kila dobrych hostingów, gdzie mogę zaparkować swoja domen .
|
Zarobkowa stronę internetowa |
Zarobkowa stronę internetowa
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
------witam-------
zamierzam otworzyć wlaną zarobkowa stronę internetowa ale jest mi potrzebny dobry serwer (hosting) . czy ktoś może mi podpowiedzi kila dobrych hostingów, gdzie mogę zaparkować swoja domen .
ja polecam cal, home
a jaki jest potrzebny Transfer serwera miesięcznie oraz Pojemność serwera w gb
na np. portal internetowy , forum , czat . ??????/
To zależy od ilości odwiedzających i kilku innych zmiennych np. czy dasz możliwość użytkownikom takiego portalu wgrywania własnych zdjęć filmów itp multimediów. Bo jeśli nie to Pojemność serwera nie musi być duża ważna jest pojemność bazy danych ilość jednoczesnych połączeń z bazą i inne parametry z nią związane Bo podejżewam że Portal, forum będziesz stawiał odpowiednio na CMS'ie lub odpowiednim skrypcie forum. W tego typu skryptach treści przechowywane są w bazie danych zazwyczaj. Co do transferu to tak jak napisałem zależy to głównie od tego ilu będziesz mieć odwiedzających ile przeciętny odwiedzający odwiedzi podstron twojego serwisu oraz ile będzie warzyć w przybliżeniu podstrona.
Ja jako hosting polecam OVH.pl nie jest to może najtańsza opcja ale serwery mają naprawdę dobre. Cholera zamiast edytuj wcisnąłem cytuj i tak wyszło że post pod postem :) a opcji usuwania własnych postów nie widzę więc nic z tym nie zrobię :)
Proszę przejrzeć fora o tej tematyce:
- forum.webhelp [dot] pl/index.php?f=3 a na pewno... - webhostingtalk [dot] pl/
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zarobkowa stronę internetowa": - Pomysł na strone internetową - Mam pomysł na strone internetowa - Dotacje na stronę internetową - STWORZE STRONE INTERNETOWA l - Pomysl Na Strone internetowa
• Strona 1 z 1
|
|