|
Zasade D+3 chyba rozumie dobrze polega ona |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
1.na rozliczeniu transakcji w trzecim dniu po zrealizowaniu trans. Tylko kiedy trzeciego dnia ,rano, w czasie dnia , czy pod koniec dnia, jak to jest. 2.Mam na rachunku 10 000 swoje wlasne bynajmniej nie sa one z pozyczki, w ciagu dnia dokonuje transakcji kupna akcji za owe 10 000 potem sprzedarzy .I teraz nie wiem czy nastepnego dnia chcac kupic akcjie jakiejs spolki to czy mam za co kupic , bo wiecej swoich pieniedzy nie mam oprucz tych 10 000 ktore czekaja na rozliczenie ,czy musze czekac na rozliczenie poprzedniej transakcji by muc kupowac? Czy gdybym mimo wszystko zdecydowal sie na zakup to tworzy sie wtedy jakies saldo ujemne ? nie zachecajaca jest mysl byc na minusie 30 000 majac swoich tylko 10 000. DZIĘKI PROLANS za informacje
Brrr... namotałeś tak że nie czytam aż;)
Tu chodzi tylko o to że GOTÓWKA (czyli to co wypłącasz w kasie jeśli masz taką potrzebę) spływa po 3 dniach. Ale jeśli chcesz kupić, to możesz kupować od razu (za tzw. należności). Zdebetować rachunek inwestycyjny można, ale jeśli nie podpisywałeś umów kredytowych i odroczonej płatności to Ci to raczej nie grozi. pozdrawiam Karol Szczepański http://www.inwestycje.dla.ciebie.pl
|
|