|
Zaświadczenie potwierdzające miejsce zamieszkania |
Zaświadczenie potwierdzające miejsce zamieszkania
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Przeczytałem w internecie że przy rejestracji firmy, a konkretnie w Urzędzie Skarbowym potrzebne jest zaświadczenie potwierdzające miejsce prowadzenia działalności gospodarczej np akt własności, albo prawo najmu. A co kiedy ja jestem np w tym mieszkaniu tylko zameldowany i nie jest to moje mieszkanie ani nic z tych rzeczy?
Ja też tak czytałem i wiesz co? Dzisiaj byłem w US zapytać się o duplikat NIP (w pon. rejestrowałem się w Urzędzie Gminy - EDG1) i od słowa do słowa załatwiłem cały US (NIP-3 albo 1, VAT-R + oświadczenie o wybranym sposobie podatkowania + opłata za bycie vatowcem) i nikt się mnie w ogóle nie zapytał o dokument prawny do lokalu.
Najlepiej będzie jak pójdziesz i się zapytasz. Może być tak, że w przyszłości zostaniesz wezwany do Urzędu celem okazania stosownego dokumentu - moja mam tak miała parę lat temu. Pozdrawiam
Nie jest potrzebne obecnie żadne zaświadczenie o miejscu zamieszkania, a jedynie OŚWIADCZENIE którego wymagają niektóre Urzędy Miasta i Gminy.
PS. Między zaświadczeniem, a oświadczeniem jest kolosalna różnica
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zaświadczenie potwierdzające miejsce zamieszkania": - Miejsce zamieszkania a DG - Dofinansowanie UP a miejsce zamieszkania - Miejsce zamieszkania, zameldowania a US. - Dotacja z UP a inne miejsce zamieszkania - założenie działalności a miejsce zamieszkania
• Strona 1 z 1
|
|