|
Zbudowac dom i sprzedac |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ciagle chodza mi po glowie te nieruchomosci. A moze by tak kupic dzialke pod Warszawa, wybudowac dom do stanu surowego i sprzedac. Jaka technologie budowy wybrac?Moze dom z prefabrykantow, drewniany co moglo by obnizyc koszty.Ale czy znalazl by sie nabywca?Czy ktos moze myslal o czyms podobnym?pozdr
Dopisze tylko mala mysl, moze by zalozyc firme budowlana i zbudowac ten dom jako firma?Czy to obnizylo by koszty i ma racje bytu od strony prawnej< czyli jako firma budowlana buduje i sprzedaje dom.Taki maly deweloper hehe.Pozdr
witam
Mi także kołacze się po głowie podobny pomysł więc może dodam coś od siebie. Moim zdaniem bardzo dobrym pomysłem jest budowa domów o drewnianej konstrukcji lecz obmurowanych np.cegłą klinkierową co sprawiałoby efekt domu murowanego (niestety w polsce przyzwyczajenie ludzi do domów tylko i wyłącznie murowanych jest ogromne) z szeregu zalet jakie posiada taka konstrukca za kluczową zalete uważam czas na postawienie takiego domu a jest on nieporównywalnie krótrzy oraz koszt postawienia. A co do zakładania firmy to wstrzymałbym się i na początku poprostu sprzedał jako osoba prywatna i zapłacił należny podatek.
Jeśli masz wystarczająco kapitału na jeden dom to raczej nie warto go budować w całości.
Warto natomiast kupić dużą działkę podzielić ja na mniejsze i oferować klientom budowę na zlecenie. Masz kilka projektów, klient przychodzi wybiera projekt i za jego pieniądze budujesz mu dom na swojej działce. Po zakończeniu budowy przenosisz na niego całą własność. Taka developerka w mini wydaniu ;)
|
|