Posiadam kontakt z firmą która dostarczy swoje urządzenie do produkcji i zapewni zbyt. Naszym zadaniem jest zorganizowanie produkcji.
Czyli: miejsce, urządzenia pomocnicze, materiał do przerobu itp.
Moje GG 5082044
|
Zbyt zapewniony |
|
Strona główna forum
‹ Ogłoszenia
‹ Szukam, poszukuję
‹ Szukam wspólnika
Autor
Wiadomość
Posiadam kontakt z firmą która dostarczy swoje urządzenie do produkcji i zapewni zbyt. Naszym zadaniem jest zorganizowanie produkcji.
Czyli: miejsce, urządzenia pomocnicze, materiał do przerobu itp. Moje GG 5082044
Ale o co chodzi? co to za produkcja? proszę o szczegóły..
czy hozzi o dugopisy ?
watpie zeby 15 latek mial dobre pomysly no ale moze. PRosimy o szczegóły
Zbyt mało napisałeś...
Takich firm, co dają maszyny i zapewniają zbyt jest cała masa. W sumie każda firma produkcujna, która się nie wyrabia chętnie zleci Ci coś takiego i bardzo pomoże. Teraz kwesti za jakie pieniądze w stosunku do kosztów... Podejrzewam, że stawka głodowa. W konsekwencji bedziesz zatrudniał pracowników za psie pieniądze, więc i oni będą się zmieniać, nie bedziesz mógł spać po nocach, bo US kupka z opłatami bedzie rosła, a w końcu wyjdzie na to, że jako prezes takiej firmy będziesz miał w kieszeni mniej niż Ci, co mają zasilki dla bezrobotnych... Dużo pisać na temat firm, które tak chętnie szukają współpracy. Wszędzie ich pełno - produkcja, trasport, usługi... Wszystkie dają śmiesznie niskie stawki. Niby się zarobi, ale małe potknięcie i leżysz w kupie gnoju... Napisz wiecej konkretów, to wtedy znajdziesz współpracę.
Witam
Przepraszam za pomyłkę w profilu co do mojego wieku.Mam 35lat jeśli to coś zmieni. A co mam napisać więcej? Kupuje surowiec za 150zł za tonę. Przerabiam go na wydzierżawionych maszynach (Wartość maszyn około 100.000zł) Firma od której dzierżawie maszyny, zabiera towar za 250zł tonę. Z tej 100zł za tonę opłacam pracownika, prąd, dzierżawę hali itp. Produkcja minimalna 400ton miesięcznie i więcej. Mam już miejsce do wynajęcia, oraz dostawce surowca. Brak mi kasy na rozruch.
powiedz mi dlaczeo mi tu nie gra ,,cóś "
masz przerabiać 400 ton miesięcznie zysk 100zł za tonę to daje 40 000zł zysku maszyna kosztuje 100 000 zł czyli zwrot inwestycji 2 , 5 miesiąca bajeczna inwestycja czy ta firma lub ktoś inny cie nie wyroluje bo zrobi to za 50 % ceny a i tak zarobi 20 000zł miesięcznie ? mam teren , mam budynki , mam kasę na wejscie z twojej strony potrzeba tylko gwarancji ze nic sie nie zmieni i masz wejcie na 50 % pasuje ?
Tego nie doczytałeś. Szacunkowo na czysto zostanie 20.000zł.
doczytałem
hala za darmo pracownik no ..... 2500zł ? prąd ? no niech bedzie 1000zł zostanie wiec 20 000 + 16 500zł ale i to dobre jak w miesiąc nawet na 2 osoby
Super biznes ciekawe jaki koszt wejścia. I jaką prowizję sam weźmie...
Napisz kolobmo888 gdzie jest ta hala i ile jaka jest duża. To po może dojdziemy do porozumienia.
uzgodnilismy ze wieczorem bede na skeypie to pogadamy nie mam czasu na mailowanie pracuje na róznych kompach , czasami firmowych i nie na kazdym musze instalowac gadu gadu i skeypa ( na formu wpasc moge w trakcie przerwy ) a o sprawach duzych czy wręcz wielkich moge rozmawiac tylko osobiscie tak ze moze zróbmy tak jak proponuje jesli wieczorem zdaze na skeypa to oki jak nie to naciskanie i przypominanie mi nic nie da ja pamietam i bede miał to na uwadze
Albo ktoś tu źle liczy, albo to faktycznie dobry biznes.
Trzeba się tylko zastanowić, czy nie ma jakiś kosztów, które są nieznane. Chodzi mi tu o np. pozwolenia, specjalne warunki itp. Dowiedzcie sie dobrze na ten temat, bo szkoda, żeby Wam za coś dowalili. Nie chcę tu jojdać, że zmyślasz, bo nie o to tu chodzi, tylko tak mnie zastanawia, czy jakakolwiek firma nie jest w stanie sama zatrudnić człowieka do takiej maszyny, drugiego do logistyki tego działu? Raczej dziwne, że chce ot tak sobie dodatkowo płacić 20'000zł za przetworzenie, przy tak niskim skomplikowaniu przedsięwzięcia. Zdarzają się buble i naciągacze, którzy je wciskają. Lepiej przed rozpoczęciem skontaktujcie się z jakimś radcą prawnym, który sprawdzi Wam wszystkie wymagania i umowę współpracy, jeśli taka jest. Mam nadzieję, że jest to takie proste jak piszecie, nie ma tu żadnych bubli i że dacie sobie radę. Powodzenia. ;-)
Napisz na pw bad$z na maila stopik82@wp.pl co to jest za interes, mam troche gotowki do zainwestowania, moja lokalizacja warszawa.
Witam,
z tego co pisze WODNIKUS to będzie pewnnie brykieciarnia, dodam ze te wyliczenia sa na optymistycznym pułapie, wszystko zalezy jaki bedzie rodzaj brykieciarki z czego bedzie produkoawny brykiet (słoma, wióry drewna) koszt energi to napewno nie bedzie 1000zł/mc :) niezapomnijmy ze do lini brykietującej jest potrzebna suszarnia bębnowa i sieczkarka, dodatkowo koszty BigBagów koszt transportu surowca, i jeszcze kilka małych detali :) a zyski w polsce zaleznie od odbiorcy to od 150zzł do 280zł za tone, za granica od 100Euro do 150Euro za tone :) mozna rowniez zarobic 2000euro za tone ale to juz jest specjalny brykiet dla wloskich pizzeri :) Dla zainteresowanych moge udostępnić cześć biznesplanu jaki przygotowałem dla brykieciarni (juz od dluzszego czasu analizuje ten rynek z nadzieja na ruszenie z własnym biznesem) Pozdrawiam
|
|