Pisałem ze się dopiero uczę. Zdjęć nie robie w automacie bo wychodzą jeszcze gorzej. tych zdjęć nie zmieniałem, zostawiłem w takiej rozdzielczości jakie są. Używam programu xnwiew i
jak na moje potrzeby jest ok.
|
Zdjęcia |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Pisałem ze się dopiero uczę. Zdjęć nie robie w automacie bo wychodzą jeszcze gorzej. tych zdjęć nie zmieniałem, zostawiłem w takiej rozdzielczości jakie są. Używam programu xnwiew i
jak na moje potrzeby jest ok.
zdradz nam wszystkim jak mozesz to obejsc przeciez to jpg mozna to co najwyzej a fotogniotem obejść tylko ciekawe kto i po co miałby zadawać sobie tyle trudu nawet gdyby nie było zabezpieczen to i tak nie wiem czy byliby chetni na kopiowanie a poza tym nonsensem jest takich dyzych zdjęcie w 180 dpi pblikowac i zabezpieczonych wystarczyłoby 200x200 i 72 dpi i tak nikt by nie kopiował
chodziło mi o to żeby gościowi uzmysłowić, że na takie zabezpieczenie jakie on sie mega pokusił są sposoby. ... akurat w tej wypowiedzi nie interesowało mnie samo zdjęcie (wygląd itp)
a jaki aparat bylby dobry aby robic zdjecia ktore by mozna sprzedac?wiem ze aby zarobic trzeba sie znac na robieniu zdjec.chodzi mi wiec jedynie o sprzet.
powinien byc sprawny ,chyba (!) ludzie !!! czy myslicie ze cena i jakość zdjęcia zalezy od aparatu ? najdrozsze zdjęcie ostatnich czasów ok 4 mln dolarów to zdjęcia brada z zona i dzieckiem i nie zapłacono za ostrość ,pixele ,dpi czy jakość aparatu czy inne pierdoły szpenio zrobi extra zdjęcie i starą zorką i druhem a jełopie i najnowszy sprzet nie pomoze picasso na kawałku serwetki ołówkiem narysował kiedys w knajpie pare kresek i było to warte kilka tysięcy baksów czy to znaczy ze węgiel i tektura ma podrozeć ? bo kazdy moze sobie cos narysowac ?
to jest jakaś szansa żebym miał coś z tych zdjęć? jak tak to proszę mnie pokierować. A co do zabezpieczeń to wydaje mi się że takie wystarczą, wiem wszystko można obejść, napis nie jest zaawansowany graficznie, ale przecież nie jest prosto go usunąć i to się liczy.
Aby robic zdjecia w switnej rozdzielczosci ostrosci
to preferuje sie lustrzanki najtansza chyba na rynku kosztuje 2000 zl jest to nikon D40ja posiadam aktualnie nikona d80 bardzo sobie chwale pozdrawiam
Zarejestruj sie najpierw na http://www.digart.pl
Licz się z tym że twoje zdjęcia będa usuwane, bo są bardzo słabe, ale od czegoś trzeba zacząć. Chcesz je sprzedawać? Na http://www.sxc.hu są genialne darmowe zdjęcie. Zanim zaczniesz na nich zarabiać musisz sie nauczyć robić zdjęcie, zwykłe pstryknięcia to NIC, JEDNO WIELKIE 0. Talent i wyobraźnia = Podstawa.
U mnie sie pochowało troche literek (więcej sie nie chciało:P)
pzdr.
jak sadzicie ile mogl bym dostac za takie zdjecie
zrobione slawnej osobie jak mam pokazane na stronie esende.fotosik.pl gdzie takie zdjecia sprzedawac jak moze ktos zna sie na tym pozdrawiam
Jak to zrobiliście z napisami? historia edycji w pliku czy co? A co do zdjęć to część robie jako tematycznie, część całkowity manual.
Nic takiego, nie ma żadnej historii w obrazach JPG, nie ma warstw :)
Króliki robione w automatyce tematycznej "dzieci i zwierzęta", kombinuj z manualną zabawą z czasem migawki i przysłoną (TV i AV, lub razem M jak Manual :) ), mogłeś naciągnąć rodziców chociaż na Canona z serii A5xx lub A6xx, jest to tak samo kompakt, z którego zdjęć raczej nie "opchniesz" (podobnie jak z A460), ale jest bardziej rozwojowy (możliwość montażu filtrów, zewnętrznej lampy)-ale i tak w takiej tematyce LUSTRO jest raczej niezbędne-i jakiś program graficzny na dodatek najlepiej.
I najważniejsze - pomysł na zdjęcie a nie pstrykanie po omacku.
Niestety ale autor postu i przedstawionych zdjęć musi się jeszcze dużo nauczyć.
Po pierwsze to internet, duża baza wiedzy i informacji - jeżeli tobie nie chce się sprawdzić i nawet wpisać kilku haseł w google na temat zarabiania na zdjęciach to znaczy że jesteś leń i idziesz na łatwiznę ale to nie jest odpowiednia droga. Po drugie to oczywiście sprzęt - wydaje ci sie że kupiłeś aparat i już możesz zarabiać na zdjęciach a w ówczesnych czasach chyba co druga osoba ma przynajmniej kompakta. Fotografia to wymagająca dziedzina biznesu i wymaga wielu nakładów pracy. Po trzecie to pomysł na zdjęcie. Wystarczy ci kilkadziesiat dobrych zdjęć i możesz na nich wyciągnąć naprawdę sporo kasy ALE tych zdjęć nie zrobisz w tydzień czy miesiąc i nie takim sprzętem. Moja rada; Kupiłeś aparat to zacznij go poznawać i robić jak najwięcej zdjęć a potem je analizuj i porównuj no i wyciągaj odpowiednie wnioski, eksperymentuj. Na razie zapomnij o zarabianiu na zdjęciach.
|
|