|
Ze starego cos nowego |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam znowu.mam nowy pomysl.a raczej kolejny.co myslicie o odnawianiu mebli.tzn niechodzi mi o renowacje zabytkow bo ten biznes jest juz oblegany i male szanse na zysk.chodzi mi raczej o przerabianiu mebli juz starych.jakies malowanie,nowe dodatki.takie stare meble albo mozna za darmo dostac albo za grosze.majac troche fantazji mozna im dac nowe zycie.byly by niepowtazalne i mysle ze znalezli by sie na nie chetni.co o tym sadzicie?
nikt mi nie podpowie co o tym sadzi?
Witam
Moim zdaniem takie zabiegi pozbawią zabytkowe meble swej wartości... A co do tego zysku z renowacji to jesteś w błędzie- mój przyjaciel zajmuje się tym i zarabia na prawdę nieźle- do 3000, 4000 ale prawdą jest ze dużo przy tym pracuje- zaczyna od objeżdżania jakichś wsi w poszukiwaniu mebli, no i przede wszystkim bardzo dobrze się na tych meblach zna- wie jakie są z jakiego okresu i ile mogą być warte po renowacji. Dla przykładu, szafę kupioną za 150 zł po renowacji potrafi sprzedać za 900. Napisz do mnie na priva to Ci dam nr do gościa który z kolei handluje meblami do renowacji- czyli w stanie surowym, możecie się zgadać
zgadzam sie.kase na tym mozna zarobic.chodzilo mi konkretnie o to ze ciezko jest znalezc takie meble.przeciez ludzie teraz tego szukaja i wiedza ze to jest cos warte.znam sie na epokach i potrafie w wiekszosci ocenic kiedy dany mebel byl zrobiony.ale ja zastanawiam sie nad przerubka mebli z niedalekich czasow ktore potrzebuja odnowy wizulalnej przedewszystkich.za antyki bym sie niezabieral,nieplanuje zarabiac na konkretnym mebl=elku zbyt wiele.bo chodzilo by mi o to by byly one orginalne a zarazem dostepne dla wiekszosci
bardzo dobry pomysł sam zajmowalem sie renowacja mebli. powiem Ci tak wszystko mozna sprzedac pracowalem w sklepie z meblami dla elitarnej klienteli zeby sprzedac cos takiego o czym tu mowa to musisz sprzedac je drogo i w nie duzym nakladzie dla klientow ktorzy oczekuja takich przedmiotow. Rynek mebli jestodzielony na klientow komercyjnych ktorzy kupuja sieczke typu Ikea czy inne tam meble z plyty, nastepni to nowobogaccy ktorzy kupuja meble z salonow za duza kase ale wcale te graty nie sa lepsze od tych z komercyjnych sklepow czesto ssa produkowane w Chinach. Sprzedaje im sie te wlasnie ich 5 minut za np 10 tys zl. NO i klienci ktorzy kupuja tylko stylowe meble z epoki "antyki" z tym ze Ci na ogol maja juz jakies pojecie i inie czesto chca jakies innowacje. Wierze ze napewno sa konsumenci ktorzy kupia Twoj pomysł z tym ze proponuje najperw pomyslec gdzie bedziesz to sprzedawal bo na rynku typu bazar nikt tego za dobra kase nie kupi. Mysle ze jakas fajna galeria awangardowa plus do tego dobra reklama sprawi ze odniesiesz sukces. Zycze powodzenia
|
|