|
Żenujący poziom reklam. |
Żenujący poziom reklam.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam! Napisałem już o tym przypadku w dziale "Opinie i uwagi na temat Biznesforum", ale moderator skasował mojego posta. Cóż, widać że cenzura wraca... Ale przejdę do rzeczy- co myślicie o niedawno wyświetlanym na tym forum display-u Ad4mass z hasłem "Pociągniemy twój interes"? Moim zdaniem, mocno to już trąci reklamową tandetą... i ten niby-męski narząd, przesuwający się po ekranie- to już wogóle przegięcie:) Kto to wykreował...
Cóż, jak dla mnie reklama nie zawsze musi być przyzwoita. W dzisiejszych czasach, kiedy reklama atakuje z każdej możliwej strony najważniejsze jest aby po prostu zwrócić na siebie uwagę w każdy możliwy sposób. Nie mówię tutaj o skrajnościach, ale właśnie o balansowaniu na pewnej granicy.
Niestety w reklamie jest cieka granica między dobrą kreacją a zwykłą kreaturą.
W Polsce najbardziej nienawidzę reklam... ale tylko Polskich, żeby nie było :)
Kocham oglądać reklamy i nie wstydzę się tego. Co roku jestem na nocy reklamorzerców gdzie naprawdę pokazują dobre reklamy, z których można się uśmiać do łez - poziom Naszych reklam względem np. Afrykańskich* jest żenujący i żeby nie powiedzieć więcej (o wiele więcej złego) ugryzę się w język... Poniżej mój wpis na pingerze gdzie dałem wg. mnie jedne z lepszych (bo w necie ich nie ma, a płyt które załatwiłem sobie z całej imprezy udostępnić nie mogę, a więc i na YT reklam z nich wgrywać :)) http://tuturysta.pinger.pl/m/4376600 *Afrykańska reklama to ta na 3 miejscu :) Ostatnia reklama - mam nadzieję, ze zrozumiecie o co chodzi, chyba że nie znacie Angielskiego to moge przetłumaczyć :P
jakie forum taka reklama ja nie jestem zdziwiony poziomem ani jednego ani drugiego -:) i chyba się nie zdziwie jesli jakiś pajac skasuje moją wypowiedz najbardziej na krytykę obrazają się ci bezkrytyczni wobec siebie
Witam!
Moderatorzy na forum są po to, aby nie wyglądało jak śmietnik i wszystkie ich poczynania trzeba szanować, pamiętajcie!
Niektóre reklamy są naprawdę żenujące... I nie mówię tutaj o tym forum akurat, tylko ogólnie. To widać zwłaszcza w telewizji czy w radiu :)
Rozwalają mnie niektóre proste, wręcz prymitywne reklamy radiowe. I równie proste i prymitywne reklamy niektórych produktów np. proszku do prania gdzie tylko poprzez ukazywanie piorącej babki (w roli tzw. kury domowej) utrwalane są stereotypy i schematy. Niektóre reklamy są tak żałosne, że aż śmieszne ;)
Abstrahując od reklamy na forum (mam wyłączone wszelkie pop-upy więc żadna reklama mi się nie pojawiła) - czy nie myślicie, że poziom reklamy musi być dostosowany do możliwości odbiorcy?
Skoro jako społeczeństwo staczamy się intelektualnie po równi pochylej (wyniki tegorocznych matur dobitnie o tym świadczą) to jaki ma być poziom reklamy kierowanej do masowego klienta?
Przepraszam, że schodzę z tematu, ale odnośnie matur, to były one o stopień trudniejsze niż rok temu, więc nietrudno się dziwić, że wypadają coraz gorzej.
Rozumiem, że żartujesz? J. polski jest na poziomie matury z języka obcego (program podstawowy) jeszcze jakieś 15 lat temu wstecz. Matematyka - żenada. Nie wspomnę o innych przedmiotach. O jakim stopień trudności piszesz? Tę maturę jest w stanie zdać osoba nie posiadająca wiedzy, a potrafiąca jedynie logicznie myśleć. A i tak ogromny odsetek odpadł. To nie świadczy dobrze o nas jako o narodzie. Niestety....
Zgadzam się. Nie dość, że mizerny poziom kreacji to jeszcze pomysł stary jak świat. Ciekawe jaka była skuteczność. I nie zgadzam się, że w dzisiejszych czasach trzeba sięgać po rozwiązania, które za wszelką cenę nas wyróżniają, bo to kreuje negatywny wizerunek (dowód? ta dyskusja). Wyróżniać tak, ale pozytywnie. Trzeba się trochę bardziej postarać
Wiadomo na dobrej renomie łatwiej budować pozycję rynkową, ale niektórzy wychodzą z założenia, że nie ważne co się mówi byleby się mówiło ;)
Żenujące i niesmaczne. Naprawdę niektóre ulotki agencji towarzyskich mają kreację na lepszym poziomie. Ale cóż, chcę zauważyć, że ogólny poziom reklamy od jakiegoś czasu spada w dół. Gdzie ci kreatywni? czy po cięciach naprawdę agencje stać już tylko na praktykantów?
Ale w sumie ulotka nie ma być ładna, tylko ma w miarę treściwie przekazywać najważniejsze informacje.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Żenujący poziom reklam.": - wig 56000 pkt poziom ciężko ciężki - Poziom działu Import/Eksport - Optymalny poziom produkcji i koszty krańcowe - Poziom produkcji w warunkach pełnego zatrudnienia - ceny reklam
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|