|
Zero kapitału a gwarantowany zysk |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Pomysł zrodził się po tym jak mój brat jako nieletni roznosi ulotki po miescie. Za rozniesienie 2tys ulotek dostaje 60 zł i zajmuje mu to 2 godziny. A jakby roznosił równoczesnie ulotki z kilku firm w to samo miejsce? to teoretycznie za tą samą robotę (no wiadomo troszke dłużej) dostawałby nie 60 zł a 120 czy 180 zł. Więc mój pomysl na biznes to założenie firmy która "kojarzyłaby" zlecenia z jakiegoś tam obszaru (dzielnica czy miasto) żeby jedna osoba roznosiła równoczesnie ulotki z kilku firm. Prosze o komentar
Poczta polska bierze 0.8 gr za jedną ulotke. Więc to napewny dobry pomysł
ALE! To żadne problem będąc właściciel fimrmy, znaleźc dzieciaki do rozniesienia ulotek
To pierwszy mój wpis więc proszę o wybaczenie jak coś będzie nie tak.
Twój brat jest mistrzem świata, z wielką chęcią chciałbym jego adres. Pół sekundy na rozniesienie jednej ulotki to mistrzostwo świata. Zatrudnię go za większą stawkę, jeśli faktycznie dobrze wykonuje swoją pracę. Trochę trudno będzie to ocenić przy jego zaangażowaniu... :) Znasz może jeszcze jakiś jego kolegów, którzy tak szybko pracują? Mam nadzieję, że nie wywalał ulotek do śmieci (oczywiście Twój brat) ale pracował uczciwie... Następnym razem jak coś napiszesz to pomyśl... myślenie nie boli. Mnie nie boli, ale pewnie inne osoby bardzo boli... Ból głowy? Goździkowa coś wie na ten temat... Pozdrawiam GSE
[. Pół sekundy na rozniesienie jednej ulotki to mistrzostwo świata. Zatrudnię go za większą stawkę, jeśli faktycznie dobrze wykonuje swoją pracę. Trochę trudno będzie to ocenić przy jego zaangażowaniu... :) Znasz może jeszcze jakiś jego kolegów, którzy tak szybko pracują? Mam nadzieję, że nie wywalał ulotek do śmieci (oczywiście Twój brat) ale pracował uczciwie...
Następnym razem jak coś napiszesz to pomyśl... myślenie nie boli. Mnie nie boli, ale pewnie inne osoby bardzo boli... Ból głowy? Goździkowa coś wie na ten temat... Drogi nieuku GSE! 2h-2000sztuk 1h-1000szt 1min- 16 sztuk i jak sobie podstawisz za pomocą metody kolejnych podstawien to wyliczysz ze jedna ulotka to 4 sekundy a nie jak piszesz pół sekundy!!!!!!!!!!!!!! A on wjezdza windą na samą górę bloku 10 pietrowego(albo jeszcze wiekszego) i zbiega z góry rzucając pod drzwi.
Myślałam że ludzie wchodzący na to forum skończyli chociaż szkołę podstawową!!!!!
Witam.
Uważam że to dobry pomysl, choc przychylam sie do przedmócy, że 2000 ulotek w godzine to niemozliwe. 4 s na ulotke to chyba za malo, rozumiem pierwsza klatke druga ale dziesiata to sie juz tak szybko nie robi, trzeba tez przejscdo nastepnej,do nastepnego bloku, wyjechac winda, 2000 ulotek tez wazy. a poza tym nie wszytskie bloki maja windy, do tego docodzi wejscie do bloku, nie zawsze wpuszczaja. W kazdym razie pomysl dobry ale z czasem to zdrowo przesadzone
Mówię jak jest w rzeczywistości i nie mialabym powodów żeby kłamać. Zresztą w tym biznesie nie chodzi wcale o te 4 sekundy. Chodzi o kojarzenie firm żeby jeden roznosiciel nie roznosił tylko ulotek od jednej firmy tylko np 3 firm na raz.
to sie nazywa firma kolportazowa i takich firm jest juz sporo w polsce wpisz sobie w wyszukiwarke "kolportaz ulotek" i wywali ci kilkadziesiat takich firm dzialajacych na terenie calej polski...
swoja droga twoj brat calkiem niezle dostaje za te 2tys ulotek u nas placa po 0,02zl i z tego co slyszalem w wiekszosci miast rowniez... Pomysl ciekawy jednak malo realny do zrealizowania za duza konkurencja chyba ze zejdziesz z cena a ile twoj brat bedzie wstanie uniesc ulotek 2, 4, 6, 8 tys??
Witam ponownie.
Wydaje mi się że mam lepszy pomysl na uatrakcyjnienie biznesu z ulotkami. Jeżeli są osby działające w tej branży prosze o kontakt Pozdrawiam
Pomysł jest ekstra tylko ile w końcu poczta bierze za roznoszenie ulotek? Posiadam możliwości roznoszenia ulotek na całe swoje miasto i nawet sąsiadujące tylko pogubiłem się i nie wiem jak z tymi cenami na poczcie.
Po pierwsze ani w moim miescie ani gdziekolwiek dotąd nie znalazłam takiej firmy kolportazowej która wykorzystywałaby ten sposób. Ludzie przeczytajcie jeszcze raz dokładnie o co mi chodzi i nie piszcie o jakiejs konkurencji bo tutaj nie ma żadnej powtarzam żadnej.
Cały ten pomysł polega na "kojarzeniu" tych firm co w tym samym czasie i w tym samym rejonie chcą żeby były rozniesione ich ulotki. Taki ludzik będzie roznosił ulotki z kilku firm naraz, zarabiając przy tym troche wiecej niż dotychczas a ja bym zarabiała na różnicy pomiędzy tym co temu ludzikowi zapłacę a tym co mi te firmy zapłacą za te ulotki. Przecież to nie jest tak skomplikowane!!!!! Ludzie pomyślcie trochę
Masz rację. Tylko dajmy przykład że będziesz chciała te ulotki roznosić po blokach a jak wiadomo są tam skrzynki pocztowe do których nie wolno ci wrzucić ulotki ponieważ należą one do poczty polskiej. A roznoszenie po ulicy wątpie żeby dało większe zyski. Prosił bym jeszcze o te ceny. THX
monika nunka, a mozesz mi powiedziec czym sie zajmuje firma kolportazowa? No jak na moje oko zajmuje sie kolportazem ulotek a co za tym idzie jakas tam firma szuka firmy ktora sie tym zajmuje sklada pytanie ofertwe i dostaje cene. Jesli jest za wysoka szuka kolejnej jesli mu odpowiada to OK i kazda firma laczy ulotki (o ile ma wiecej niz 1 zlecenie)
Np. ta firma http://www.dystrybucjapolska.pl/ roznosi ulotki niemal na calym terenie polski... Naprawde nie wiem czego ja nie rozumiem... Twoim zadaniem bylo by pozyskiwanie klientow do rozniesienia ulotek na danym terenie. Jesli to nie jest firma kolportazowa to wytlomacz mi gdzie tu jest roznica? jesli moja firma kolportazowa roznosi ulotki i w tym samym czasie inna firma tez roznosi ulotki to ty chciala bys abysmy razem roznosili ulotki i jeszcze ci zaplacili? Dobrze rozumiem? W ten sposob jedna firma musiala by zwolnic swojego pracownika i zamiast placic pracownikowi to tobie... poza tym gdyby tak sie dalo to nie powstawaly by kolejne firmy bo ni by po co?
a ja blagam was! roznoscie wszedzie i zarabiajcie, ale pod moje drzwi tej makulatury nie rzucajcie! i co z tego ze "chlopak" roznosi ulotki w pol sekundy czy cztery, jak wiekszosc i tak tego nie czyta ! tylko szlag bierze ze trzeba sie schylic, zeby to sprzatnac! sorki, ale ulotki tak roznoszone sa dla emerytow, ktorym kolorowy papier zawieszony na klamce z pobliskiej pizzerii robi tylko apetyt na niemozliwe ;-(
Wsadżcie sobie te ulotki w swoje cztery litery. Powinno sie karać tych roznosicieli za śmiecenie pod drzwiami. Dziwne, że jeśli wyrzuci się papierek w miejscu publicznym to można zostać ukaranym, lecz za notoryczne zaśmiecanie komus posesji debilnymi ulotkami nikt nie karze.
|
|