|
Zgubiłem dokumenty |
Zgubiłem dokumenty
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Zgubiłem wpis do ewidencji i regon.....co robic.....gdzie się zgłosic...
Zgłoś się tam gdzie załatwiałeś te rzeczy .Może do skarbówki .
ani regonu ani wpisu do ewidencji nie wydaje skarbówka
moze wiec do kierowcy trolejbusa się tez zgłosić -:)
Zgłaszasz się do urzędu gdzie rejestrowałeś działalność, informujesz o stracie dokumentu i prosisz o wystawienie nowego lub jego kopii.
Po regon do Urzędu statystycznego lub także urzędu miasta (niektóre urzędy i to załatwią w Twoim imieniu) Są też oferty bankowe gdzie zakładając konto firmowe urzędnik bankowy załatwia za Ciebie te formalności.
dobrze by było gdybyś dodatkowo zgłośił ten fakt na policję( tak pro-forma)po to żeby w przyszłości uniknąć ewentualnych nieuczciwych działań osób które te dokumenty znalazły a np.nie oddały.pozdrawiam.
Zagubienia na policję się nie zgłasza, tylko kradzież.
Nigdzie się nie zgłasza.
Obecnie wpis można sobie wydrukować z internetu ze strony www.ceidg.gov.pl Może to zrobić każdy obywatel ściągająć wpis dowolnego zarejestrowanego przedsiębiorcy. Obecnie nikt w zasadzie nie powinien od ciebie żądać zaświadczeń w formie papierowej, gdyż jest pełen dostęp do formy elektronicznej Podobnie rzecz się ma z wpisem REGON - poświadczenie ściąga się w PDF ze strony GUS (www.stat.gov.pl)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zgubiłem dokumenty": - ZUS DOKUMENTY - które dokumenty - Dokumenty w firmie - Dokumenty do importu - Jakie dokumenty???
• Strona 1 z 1
|
|