Ziemia i pomieszczenia.
Co zrobić, myślałem o rośliniach na bio paliwa??
co jeszcze??
|
Ziemia 7h + hala 250m2 |
Ziemia 7h + hala 250m2
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Ziemia i pomieszczenia.
Co zrobić, myślałem o rośliniach na bio paliwa?? co jeszcze??
witaj.
CENTRUM EXTREME według mnie najlepsze rozwiązanie. W hali zrobić ściane wspinaczkową, na działce park linowy, tyrolke, mosty linowe, strzelanie z łuków, itp... takie miejsce na imprezy firmowe jak i dla klintów indywidualnych. pomył może troszke kosztowny ale opłacalny. niedalego poszukać ośrodka z noclegami...załatwić katering. najlepiej zacznij od ściany wspinaczkowej. Ja mam dwie ścianki na przyczepie. inwestycja zwróciła mi się w ciągu niecałego roku, a kosztowały 50-80 tys zł. teraz tylko na nich zarabiam. pozdrawiam
Spoko super.
Powiec mi i co śmigasz z tym po festynach ?? Masz jakies umowy z firmami, podstawiasz to i ludzie sie wdrapują?? Nie wiem jak coś takiego ruszyć od strony "marketingu"? Tygryscb
witaj, klientów szukam poprzez internet...praktycznie ostatnio to klienci szukaja mnie.
wystarczy w wyszukiwarke wpisac "ściany wspinaczkowe" i ja jestem na pierwszym/drugim miejscu. wyszukiwraki internetowe (przede wszystkim google) znajduja dla mnie klientów. ścianka wspinaczkowa jest droga rozrywką, więc nie każdy ją posiada... firmy organizujące imprezy integracyjne biora mnie jako podwykonawce. za kilka godzin wynajmu ścianki mam na czysto około 2000zł. w miesiącu robie około 10 imprez, często więcej. według mnie inwestycja jest bardzo opłacalna, jeśli tylko posiada się fajną ściankę wspinaczkową. można kupić ściankę już za 10 tys zł ale tyaki obiekt jest mało widowiskowy, więc mniej na nim sie zarobi. jerśli posiada się ściankę wyglądającą jak prawdziwa skała, ze szczelinami itp to możan wybierć w imprezach integracyjnych. jest wiele atrakcji na imprezy na których możan zarobić, np paintbal (nakład na start około 5 tys zł ale to mają wszyscy:-( ) trzeba się wyróżniać, posiadać coś na co nie stać innych. wydatek np 50 tys zł szybko się zwróci. jeśli dobrze policzysz to 50 tys zł jest to 3000zł x 16 imprez. a co to jest 16 imprez w skali roku??? jeśli brać kredyt to tylko na ściankę wspinaczkową... polecam ten biznes!!! ja nie boję się konkurencji. ja wybieram sobie klientów. czasem mam pięć imprez w jednym dniu a jestem w stanie obsłużyć dwie...więc potrzebuje ludzi którzy obsłużą pozostałe trzy... na ściance wspinaczkowej najwięcej można zarobić na firmach robiących imprezy integacyjne. najgorsza jest bileterówka. według mnie to były najlepiej zinwestowane pieniądze. nie doś, ze inwestycja mi się zwróciła to dalej posiadam ściankę, którą mogę w każdej chwili sprzedać. pozdrawiam. z chęcią odpowiem na więcej pytań na maila. kontakt@sportimprezka.pl dominika
Z chęcią pomoge ci zorganizować wszystko od strony marketingu, ja już przez to przechodziłam... może kiedyś i my nawiążemy współprace.
ja mam stałych klientów,a potrzebuje miejsce aby ich gdzieś zabawić:-) mam fajny pomysł na reklame ewentualnego centrum extreme...ale to już mailowo:-)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ziemia 7h + hala 250m2": - Gliwice hala 250m2 - Teren przemysłowy 1ha hala murowana 250m2, pom. socjalne - Posiadam Pomieszczenie 250m2 z biurem... - Plac 250m2 i budynek 15m2 z dwoma pomieszczeniami. - działka 80ar, hale 250m2, 30-50tyś - 300m od granicy UA - PL
• Strona 1 z 1
|
|