|
Ziemia na Ukrainie - strona 2 |
Ziemia na Ukrainie
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
gdyby ktoś potrzebował przewodnika i tłumacza to dysponuje taką osobą ( moja żona ukrainka) bez trudno sie poruszać po ukrainie wiad. na mail piotrgeniusz29@wp.pl
czy moze ktos ma informacje w jakiej cenie jest teraz ziemia na ukrainie,tak orientacyjnie tylko...?
cena dzierżawy w chwili obecnej wynosi około 50$ za ha/rok i ciągle rośnie
ziemi kupić kupić nie można można tylko dzierżawić a i z tym bywa różnie lepiej zakontraktować towar tak bezpieczniej
Jeśli chcesz kupić lub wydzierżawić grunty rolne na Ukrainie (jest to możliwe i wykonalne)
- chętnie podejmę się realizacji takiej transakcji . Proszę o kontakt na PW. UCLA
awiec daj namiary to przekaże dalej ludzie szukają takiej usługi
Witam. Czy jest ktoś kto pomoże mi załatwić wydzierżawienie jakiś 300-500 ha na Ukarainie? Chodzi o sprawy formalne czyli urzędy, pozwolenia, wyszukanie gruntu itp. Prosze o szybką odpowieć.
Witam
Mam namiary na ziemię na Ukrainie (Pischanka - 160 km na południe od Winnicy w kierunku Mołdawii). 7 hektarów czarnoziemu - blisko głównej, dobrej drogi (dzierżawa - po 50 latach przechodzi na własność dzierżawcy).
Witam mam możliwość wydzierżawienia ziemi na Ukrainie, 0d 500 do 5000 ha chętnych proszę o kontakt na forum
7 hektarów? a to na co? moze pojade az na ukraine zeby 7 h ogarnąc! to taki areał można i u nas tanio wyrwac i posadzic truskawki!!!! lol
jaka jest średnia cena ziemi za 1ha oraz za dzierżawę powiedzmy na 1 rok i na 10 lat od ha przy powiedzmy 500ha
witam
ziemi na ukrainie kupić nie można a cena za wydzierżawienie 1 ha to około 150 zł
a czy jesli np zamieszkał bym tam to też nie mogę kupić ? a wie ktoś może czy uprawiając coś np zborze i chcąc w wieżć to do Polski jakie cło musze zaplacić i czy jest taka oplata która zmusza nas do wyrównania na granicy ceny pomiedzy kupnem a ceną giełdowa przykladowo kupujemy zboże za 60$ a cena na giełdzie w UE jest 100$ to na granicy musimy zrównoważyć tą cenę czyli zaplacić za każda tone 40$ ??? takie mnie sluchy doszly i chcialbym to zweryfikować jeśli jest coś takiego to czy można to obejść w jakiś sposób??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ziemia na Ukrainie - strona 2": - Ziemia na Ukrainie /Dzierżawa/ - Firma i ziemia na Ukrainie - ZIEMIA ROLNICZA NA UKRAINIE - Ziemia - ZIEMIA
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|