|
ZIEMIA |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Można też na zlecenie wyszukiwać grunty pod zabudowe lub orne. Polecam
przeciez to POSREDNIK NIERUCHOMOSCI
nie wiem o co ci chodzilo piszac ten post pozdrawiam
pośrednik ma działalność, kase i kontakty. ja czas, samochod i znam swoją okolice. Rozliczać się z pośrednikiem można na wiele sposobow
Jeśli nie jesteś właścicielem, albo przynajmniej nie masz wyłączności na sprzedaż cudzej ziemi, to nie liczyłbym na deszcz pieniędzy.
można zabezpieczyć się umową lub dać zaliczkę właścicielowi
Notarialne przyrzeczenie sprzedaży! Ale nikt normalny nie podpisze go na 50 lat. A jaką inną umowę masz na myśli?
pośrednictwo handlowe
Powodzenia
Podejrzewam, że wątkotwórca miał na myśli jakąś odmianę umowy agencyjnej.
mam na myśli coś co będzie legalne i żeby na waciki starczyło, tylko jak? Bo takich co chce sprzedać ale się ,,wstydzi" jest sporo.
Pośrednictwo handlowe - reguluje je właśnie umowa agencyjna.
Natomiast przyznam, że się pogubiłem - czy chodzi o działanie na rzecz potencjalnego inwestora, czy właściciela gruntu?
myślałem o szukaniu inwestorów dla jeszcze nie odkrytych działek do przekształcenia
chodzi o te nieodkryte dzialki na Księżycu?
o pola bliżej niż 250m od mediów i większych niż 30arów lub wielokrotność tej powierzchni z dostępem do drogi, czy co tam trzeba
no to zaczynaj, na co czekasz:)
ale pamietaj: --osób które sie tym zajmują profesjonalnie ( mają licencje, doswiadczenie itp) jest już trochę na rynku, --rolnikom to juz troche sodówka do głowy uderzyla, i nic dziwnego w koncu teraz coś mają z tej ziemi - kiedyś mieli tylko robotę,teraz mogą sprzedać za ladne pieniądze.za grosze zaden ci juz ziemi nie sprzeda, prawie codzień pukają do nich osoby chętne na kupno... niektorzy jak im się spodobasz to wpiszą cię do zeszycika i gdy zdecydują się sprzedać ( za rok czy pięć lat) to się skontaktują ( sytuacja w realu) zycze powodzenia z pewnoscia mozna na tym zarobic
|
|