|
Złomowisko. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałbym otowżyć złomowisko.Ale niewiem gdzie mam sprzedawać złom,makulature którą mam od ludzi.Wie ktoś ile huta płaci za 1 kg złomu.
Z hutą nie jest tak łatwo handlować. Robisz to na zasadzie umowy i w okreslonych terminach dostarczasz okresloną ilosc towaru, np. co miesiac 500 kg - mosiądzu
Złom to nie głupi pomysł, u mnie jest złomowisko na którym
typ skupuje miedz po 8 zł a sprzedaje hucie za 16 to nie jest źle
Pomysl wspaniały, tylko ze złom to tak dochodowy interes, ze bardzo duzo chetnych do niego. Jest wiec na tym rynku bardzo ciezko i czasami nawet nieprzyjemnie. Zalezy oczywiscie od regionu. Miedz pomalu spada, ale wciaz to baardzo dochodowy interes. Trzeba miec na poczatek duzo pieniedzy bo tutaj tylko gotówa.
Jezeli nie wiesz gdzie sprzedawac, tzn nie masz odpowiednich ukladow na hucie... mozesz sprobowac, ale to jest naprawde bardzo obstawiony temat. pozdrawiam
prowadziłem zlomowisko przez 3 lata na wlasnym terenie i powiem ci ze pieniedzy z tego niema dobrych prowadzilem firme we 3 osoby bo nie mialem saiana zeby zalozyc ja sam a byll to drogi interes teraz jeszcze siedze na kredycie :d ktory zmusił mnie do wyjazdu za granice bo przez zlom nie moglem go splacic :/ a zzłom w chucie jest po 40 gr makulatura po 20 cu aluminium po 4 zł mosiąt 4 zł znal 50 gr itp hyba ze bedziesz miał jakiegos zarąbistego cłowieka ktury bedzie brał po wyszych cenach ale watpie :d w to :d wiem cos otym i przezyłem to :D
Calkiem niezle, z dwóch powodów: 1. Mając 18 lat już 3 lata dzialales gospodarczo, zadziwiające 2. Język tak obeznany z nazwami własnymi, że nie ma żadnych wątpliwości iż przez 3 lata mialeś do czynienia z róznymi "chutami", "mosiąt"-ami. 3. Coraz więcej ludzi z wyobraźnią. :smile:
Nie na temat:
Sluszna uwaga, majac 18 lat siedzi z kredytem :lol: ale mozliwe ze z jednego konta korzystaja dwie osoby np jego brat.
Wracam do tematu:
jakie są koszty założenia takiej działalności ?? Jak można łatwo pozyskąc odbiorce ?? Jakie maszyne ewentualnie pojazdy są potrzebne do działalnośc. Jakie inne usługi można z biegiem czasu wprowadzić ?? Jest to opłacalne w ponad 25 tys miescie gdzie jest juz jedna firma ( miejscowosc koło krakowa )?? prosze o opinie ludzi znających się na rzeczy. :wink:
Ja mam dużo złomu różnego rodzaju na podwórku i często jeżdżę na złom z tymi odpadami, więc w mojej dzielnicy około 7tys ludzi jest jeden złom, ale jak pójdziesz ulicą dalej około 700m jest drugi który podlega już pod następną dzielnicę trochę większą ale połowa z mieszkańców mieszka w blokach 7piętrowych więc oni raczej złomu nie mają ;) ceny są tak różne, że wolę iść dalej a mam 10gr więcej na kilogramie niż u mnie :/
Złom wygląda tak, że mają wagę samochodową, wagę na którą wiedziesz taczką lub innym wózkiem ( do 500kg ) i wagę na złom lekki. Wózków widłowych itd. nie posiadają tylko kilku chłopów i interes się kręci. Właścicielem jest podobno były policjant, więc rynek obstawiony :roll: Umowę mają chyba z jakąś firmą i prawie codziennie są różne ciężarówki po kontenery. żelazo biorą po 50gr, żeliwo 60gr, aluminium puszki 3,50zł wsadowe 4zł, miedź po 9zł resztą się nie interesuje bo nie mam ;), a i makulature biorą po 12gr.
U mnie tak jak wspominałem jest tylko 1 firma na miasto 25k mieszkanców :mrgreen: Macie może jakies porady ?? pomysły ??
mysle żę ty jako przyszły wlasciciel malego złomowiska nie masz czego szukac w hucie musisz sie skontaktowac z większą firmą ktura podstawi ci kontenery na złom ty je zapelnisz dzwonisz do nich oni przyjerzdrzają hakowcem ladują warzą na samohodzie i oni dopiero sprzedają to do huty .Przejdz sie po zlomowiskah i popatrz rze stoją tam wlasnie kontenery tyh firm posredników
Mała firma ale własna firma. Zysk nie musi byc wysoki, nawet za 1000 zł na czysto byłbym wpełni szcześliwy. Jakieś inne pomysły na temat ?
Na śląska od złomowisk właśnie takim hakowcem odbiera firma Riana poszukaj na necie moze znajdziesz wiecej takich firm popytaj ile placa jakie warunki. Kalkulator w dlon i licz ;)
Oczywiście grunt pod ten interes masz? U mnie zlom ma jakieś 500m2
Teran mam po bylej fabryce, polukam po necie za takimi firmami.
a może lepiej zrobić już duże złomowisko samochodów, co się da to oczywiście wymontować, a resztę zgnieść jakąś prasą i wywieźć do huty. Tyle nasprowadzano starych samochodów że jeszcze chwila i trzeba będzie je wszystki wyzłomować bo naprawa nie będzie opłacalna
pozdr Zbyszek
|
|