Witam
od pewnego czasu chodzi mi po głowie pewien pomysł na ciekawy biznes...
Firma nosiła by nazwę: Golden Hands i jej działalność opierałą by się na różnego typu naprawach sprzętu agd, rtv, komputerów, telefonów komurkowych a także usługach związanych z montażem okien, bram, automatów do bram, grzejników, kładzenie kostki brukowej, granitowej, kafelkowanie, panele...
W grę wchodziłaby także baza potencjalnych pracowników "złotych rączek"- często zdarza się ze firmy poszukują konserwatorów (hotele, stacje benzynowe itp)..
Skład firmy:
Ja zajmowałbym się tematyk komputerów i prowadzeniem działalności
Przyszły szwagier który posiada komis z telefonami komórkowymi siedziałby właśnie w tym temacie (zlecałbym mu naprawy).
Na początek 4 emerytów (górników) - prawdziwe złote rączki które w bardzo dobry sposób radzą sobie z powyżej wymienionymi rzeczami (lepiej niż nie jedni specjaliści)
4 osobowa grupa "młodszych" od czarnej roboty: układanie kostki itp (umowa o dzieło).
Miejsce działalnośći firmy do wieś 10 000 mieszkańców ale do najbliższych miast:
10 km do 20 000 miasta
5 km do 15 000 miasta
25 km do 200 000 miasta
Ludzie często nie radzą sobie z różnymi podstawowymi sprawami które można własnoręcznie naprawić, zrobić bez pomocy specjalisty,
i tutaj właśnie pojawia się opcja złotych rączek które usługę wykonają z pewnością taniej i niejednokrotnie solidniej.
Wiem...-pomyślicie, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ale wydaje mi się że akurat w tym przypadku może to wyjść na plus. Najważniejsza jest reklama i zbudowanie sobie zaufania ludzi.
proszę o sugestie, opinie i komentarze :)
Przepraszam za błędy