Dzięki Wiosna 1982 za konkretne info !
Zastanawiam się mocno nad drugą propozycją jaką proponuje firma Four Gates ?
Myślicie ,że to dobry czas na taką lokatę ?
Ktoś ma założoną tam lokatę ?
Pozdrawiam !
|
ZŁOTO - gdzie i za ile - strona 2 |
ZŁOTO - gdzie i za ile
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Dzięki Wiosna 1982 za konkretne info !
Zastanawiam się mocno nad drugą propozycją jaką proponuje firma Four Gates ? Myślicie ,że to dobry czas na taką lokatę ? Ktoś ma założoną tam lokatę ? Pozdrawiam !
mysle, ze jesien to idealny czas nanwestycje w zloto.
od 7 lat jest to cykliczne, ze ceny zlota ida w gore. ja zainwestowalem w zloto fizyczne wiec nie wiem jak to jest z funduszami firm inwestujacych w zloto.
zajmijcie sie raczej zbieraniem ziemniaków przed zimą niż kupnem teraz złota.. polecam przeczytanie mojego postu nt. złota .. zydzi ktorzy maja zdecydowana wiekszosc w obrocie kruszcem napompowali jego cene do niebotycznej kwoty 1000$ za uncje.. trwa nagonka na kolejnych leszczy by podbic jeszcze troche cene zlota a pozniej nastąpią spadki.. LUDZIE MYSLCIE!!!!!!
ZLOTO JEST NAJDROZSZE W HISTORII TO ILE JESZCZE MOŻE ROSNĄĆ ? 50% ? 100% ? stracicie majątki na tym jesli zainwestujecie duze kwoty.. a nawet jesli male to i tak to stracicie -40% macie spokojnie na starcie.. no ale.. robta co chceta jak mowi pewien złodziej okradajacy dzieci..
Co do złota to warto zainwestować każdą złotówkę, kto ma złoto ten ustala zasady. Pamiętajcie że złota nie można dodrukować - dlatego inwestycja w ten metal pomija każdą inflację pieniądza.
Gdybym 10 lat temu posłuchał poprzednika piszącego na tym forum o ziemniakach i żydach byłbym w plecy ok 700$ na uncji złota (cena w 1999r ok 300 $ za uncję). To jest inwestycja długoterminowa min 5-10 lat i więcej. Poczytajcie opinie i wykresy na bankier.pl czy money.pl lub http://www.stooq.com. To nie są bajki - w 1970 roku uncja kosztowała 35 $ . Dlatego takie małe przesłanie nie trzymajcie pieniędzy w skarpetkach to jest najgorsze rozwiązanie. W razie zainteresowania zakupem złota zapraszam na http://www.lokatawzlocie.pl i polecam firmę Four Gates, która ma dwie taryfy: - możliwość zakupu jednorazowego od 100g złota z dostawą do domu lub przechowywaniem, - lub inwestycja miesięczna od 100 zł / mies. (min. 5 lat). W razie pytań kierujcie je na adres: info@lokatawzlocie.pl
heheh, ja zainwestowałem w zeszłym roku troche przed jego szczytem cenowym (zeszlorocznym) i jestem bardzo zadowolony.
kolego, to ze ktos steruje cena zlota na swiecie to co???? to dobrze bo wlasnie na jesien od 7 lat regularnie cena tego kruszca idzie ostro w gore. i na serio mam w nosie to ze zyd czy pakistaniec czy rusek a tym zarobi miliony jesli ja sam zarobie TYLKO tysiace. nigdy nic nie bedziesz mial jak bedziesz patrzyl na to ze ktos na tym robi kapuche
ja tylko staram sie przestrzec.. zgadza sie niewazne kto.. wazne jest tylko tyle ze chce uchronic rodaków od tego by nie wtopili kasy a tacy naganiacze jak widac po przykladzie 'wiosny cos tam' to tylko czekaja na idiotow.. zgadza sie zloto rosnie ale jednoczesnie spada drogi kolego, jak zauwazylem bądź raczej NIE zauwazyles kursy potrafia spadac o jakies 50% co kilka lat.. MYLE SIE ? jesli tak prosze wyprowadz mnie z tego bledu
kurs zlota sprzed 2 dni to najwyzszy w historii. nie historii ostanich 2 lat, nie 7 nie 15 a ogolem- jeszcze nigdy w historii swiata zloto nie bylo tak drogie jak jest teraz. To chyba dostateczny argument, ale jesli przyjrzec sie twojemu rozumowaniu cyt: "rosnie to znaczy spada" to nie wiem czy nie wyciagniesz jakiegos kontrargumentu.
Należałoby dodac, iż siła nabywcza złota nie spadła od ponad 100 lat, ponadto wszystkie złoża są dokładnie udokumentowane i ocenia się że zostaną całkowicie wyeksploatowane do 2035 roku. Ten fakt, jak również wszechstronne zastosowanie złota w wielu nowoczesnych technologiach, np. medycynie lub telekomunikacji tylko potwierdzają, że cena złota na pewno nie spadnie.
Kim jestem? Reprezentuję firmę Four Gates, działającą w 11 krajach w tym Brazylii, a w Polsce od stosunkowo niedawna. Jeśli ktoś jest zainteresowany lokatą w złocie, zapraszam do rozmowy na mój e-mail, z chęcią przedstawię konkretniejsze dane. Michał gadziński michal.gadzinski@four-gates.com.pl
Należy też dodac, iż złoto znajduje również zastosowanie w przemysłach związanych z rozwojem nowoczesnych technologii, na przykład w budowie specjalistycznych urządzeń medycznych, czy też sieci światłowodowych. Ponadto, złoża złota występujące w świecie są dokładnie udokumentowane i ocenia się, że zostaną wyeksploatowane do końca 2035 roku. Wniosek jest prosty: złoto nie straci na wartości, ani dzisiaj, ani za 10 lat.
Jestem doradcą finansowym, reprezentuję wchodzącą dopiero na rynek polski firmę Four Gates. Jeśli ktoś byłby zainteresowany pomnożeniem swojego kapitału, czy to poprzez lokatę w złoto, czy też fundusze inwestycyjne, służę pomocą. Michał Gadziński michal.gadzinski@four-gates.com.pl
Witam
Potrzebuję złom złota około 1kg dziennie pr. 585. Płace 64zł za gram. Proszę o info na PW
Witam wszystkich,
Podbijam temat, bo nadal aktualny mimo uplywu czasu :) Gdzie kupujecie zloto inwestycyjne? czyli jakie polecacie wiarygodne i sprawdzone przez Was zrodla, ewentualnie jakie polecacie platformy inwestycyjne. Slyszalem o BullionVault - czy ktos z tego korzystal, czy sie oplaca mimo prowizji?
Mam pytanie z trochę innej strony - jakie są zagrożenia dla złota? Co mogłoby spowodować spadek jego ceny?
Realizacja zysków przez grube ryby na świecie czyli rzucenie dużej ilości złota na rynek, to samo przy sprzedaży zapasów rezerw przez jakieś mocarstwo Chiny, USA, Rosja, Japonia, Izrael, to samo przez fundusze trzymające złoto chętne zrealizować zyski. Poza tym na spadek miałoby wpływ odkrycie nowych złóż na świecie. Również umocnienie gospodarki dobra koniunktura w USA, zmniejszenie bezrobocia, wzrost PKB, wtedy umocni się też dolar, a spadnie złoto. Złoto zawsze idzie w górę jak jest kryzys i spada jak jest hossa w innych dziedzinach.
Dzieki, to na pewno wszystko prawda.
Zastanawia mnie jednak, czy faktycznie te wszystkie czynniki są poważnym zagrożeniem dla złota? Czy może np. odkrycie nowych złóż spowodowałoby tylko chwilowy spadek ceny? Dopiero zaczynam się orientoważ w tym temacie, także niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
W zależności jak duże złoża byłyby odkryte, im mniejsze, tym spadek byłby bardziej chwilowy.. Ale to jest akurat najmniej możliwy element do spełnienia, jeżeli chodzi o spadki. Większym problemem jest sytuacja gospodarcza w Stanach, ale też spekulacje na złocie funduszy czy innych dużych graczy. Generalnie zawsze trzeba wystrzegać sie kupowania "na górce" ale ze złotem jest tak dziwnie, ze górka jest już od kilku lat, i nigdy nie wiadomo, czy to już ta prawdziwa, i zacznie się zjazd, czy dalej będzie rosło. JA pamiętam jak złoto było po 700, a 1000 wydawało się niewiarygodna sumą, psychologiczna barierą, górka nie z tej Ziemi. A dziś jest 1900. NIgdy nie wiesz. Z ropa było podobnie.. Była zawsze po 30-35 potem rosło rosło, aż do 160, zapowiadali, że dojdzie do 250, doszło chyba do około 200..A potem przyszedł kryzys, spadło zapotrzebowanie na świecie, zaczęły się cięcia kosztów na świecie, i ropa spadła chyba nawet wtedy do 35. A Ci co kupili na górce po 180? No nie byli szczęśliwi..Za złotem... Kupisz dziś za 1900.. Może byc różnie.. Nagle pojawi się jakiś wzrost godpodarczy, cos pozytywnego , spadnie bezrobocie i cena spadnie.. Loteria:)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|