|
ZŁOTO |
ZŁOTO
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
‹ Rekomendacje
Autor
Wiadomość
Witam! Chciałbym się zorientowac w metalu szlachetnym jakim jest złoto, a mianowicie chodzi mi głównie czy warto teraz w nie zainwestować , gdzie mozna sprawdzać aktualne kursy dzienne i jaka cena jest kiedy jest drogie a jaka kiedy tanie :p ( może żle się wyraziłem chodzi mi oto jakie ma kursy maksymalne a jakie minimalne) byłbym wdzięczny za wytłumaczenie i odpowiedzi na te pytania z góry dziękuje i podzrawiam!!!!!!!!
Witam
Napisze krótko patrząc na obecną sytuacje jeśli chodzi o gospodarkę na świecie i ogólnie na to co się dzieje to złoto powinno zacząć zachowywać się jak ropa i osiągnąć ponownie przynajmniej rejon ostatniego rekordu . Na H4 co prawda jesteśmy blisko shorta : jeśli taki wystąpi to można zagrać krótką z TP np. na 1000 pipsów , i następnie wykorzystać sytuacje do dobrania longów . Pozdrawiam
złoto to obecnie chyba jedna z niewielu korzystnych inwestycji, bo GPW niepewne, waluty tym bardziej, a na nieruchomości to jeszcze za wcześnie... ;) Więc zastanawiam się jak wejść w złoto! Albo kupić troche sztabek, albo grać na rynkowych notowaniach kursu złota.
Co o tym sądzicie?
Jaki kapitał jest potrzebny żeby wystartować w złoto ?? Pozdrawiam forumowiczów
Chcialm kupic troszke tego kruszcu i zastanawiam sie czy lepiej kupic na gieldzie czy fizycznie miec zloto w sztabkach? kto podpowie? kto da jakies ciekawe linki o tej tematyce?
uwazam ze w te aktywa najlepiej inwestować na rynkach takich jak FOREX, w kazdej chwili mozna kupic i sprzedac, nie tylko zloto ale rowniez platyne, aluminium, miedz, rope,.
[Witam..Mam dobre kontakty na import złota w wyrobie z Holandii.Tam posiadam posrednika,który importuje w/w krusiec z Indii.Poszukuje bezposredniego kontaktu,w azji.Gwarantuje stałą współprace,i szerokie kontakty.Tylko produkt wysokiej próby od 22karatów,i 960.
Kontakt. 0510606708 gg 13803207 pozd.Holland
ciekawy pomysł z tym zlotem chociaż w krótkim terminie to ciezko byloby na tym zarabiać ... a w dlugim terminie to zarowno fundusze inwestycyjne jak i biżuteria,dzieła sztuki i nieruchomosci przynosza zyski :) ja osobiscie zajmuje sie funduszami ale mogę też zaproponowac unikatowe produkty ze srebra rodowanego (próba 925/960) ... ogólnie rzecz biorąc dywersyfikacja portfela inwestycyjnego jest jak najbardziej wskazana :)
Np. od ok 10.000 zł kupujesz sztabkę złotową 100g, możesz ją zamówić do domu lub zlecić przechowywanie. Jest też możliwość ratalnego zakupu złota od 100 zł / miesięcznie. Więcej mogę wyjaśnić na priv.
Poszukaj na forum temat już był zakładany
http://www.4gates.home.pl/index.php?site=content&id=53 Tu możesz kupić lokatę w złocie Sam się nad tym zastanawiam ;)
jesli kupowac sztabki, to duze, no i na pewno nie kupowac w polsce, bo ceny kosmiczne...
trzeba byc idiotą by teraz inwestować w złoto.. obecni żydzi tak napompowali cene kruszcu jak nigdy w historii cena za uncje to juz ponad 1000$ wiec cena kosmiczna.. w zeszlym roku cena kruszcu wynosila lekko ponad 600$.. coz sie wiec takiego stalo ze tak uroslo? NIC.. aktualnie jest poważna nagonka wszędzie i kazdym sposobem na inwestycje w złoto.. a co bedzie za pare miesiecy lub rok? haha drodzy panstwo CENA SPADNIE i to nie o kilka procent, nie nie, tylko o kilkadziesiąt tak ze sie za leb zlapiecie.. Ogolnie trendy są takie ze zloto co kilka lat rosnie o jakies 100% a pozniej spada do podobnego poziomu i tak w kolko od kilkudziesieciu lat.. kto mi nie dowierza niech sprawdzi wykresy na przestrzeni owych lat. To tak jak z braniem kredytu w obcej walucie.. ludzie biorą wtedy kiedy waluta jest tania zamiast na odwrót.. gdy cena jest dostatecznie wysoka to.. raczej juz nie wzrosnie a jesli juz to o nędzne grosze, ale za to prawdopodobienstw ze spadnie jest ogromne.. i tylko zacierac rece, a gdy juz spadnie to przewalutowac na zlotowki i tak zyskujemy KROCIE. (rzecz sie tyczy naturalnie dolarów USD a nie smiesznego euro - smieszne bo malo sie na nim zarabia, tak dla scislosci ;)
W dzisiejszych czasach coraz popularniejsze stało się inwestowanie w kruszce szlachetne lub monety, (nie zabiorą podatku Belki, żadnych krachów,bessy i innych dupereli) na własnym przykładzie - na przełomie 10 lat mój złoty krugerrand,który waży uncję złota potroił wartość, więc zastanawiałem się nad sprzedażą kolekcjonerskich sztabek itp. Mój znajomy,który jeździ tirem czasami zwozi takie rzeczy z Rosji,głównie złoto,opowiadał mi ,że tanio, ale ryzyko jakie miałbym ponieśc aby tam jechać "po towar" jest chyba za duże.... Pozostaje jeszcze Turcja, ale we wszystkich przypadkach jakieś ryzyko istnieje???!!!
a jest ktoś kto sam kupuje złoto np. w Turcjii lub Indiach i sprzedaje w kraju?
Istnieje ryzyko i to bardzo duże ale biznes całkiem niezły.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|