|
Zmiana stazu |
Zmiana stazu
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Praca
‹ Praca
Autor
Wiadomość
Witam odbywam staż w firmie w której panuje nieprzyjazna atmosfera. jestem na stanowisku informatyk młodszy! kierownik stwierdził ze nic nie robię i nie będzie mi płacił (choć on nic mi nie płaci, pieniądze dostaje z PUP, gdy to usłyszał to stwierdził ze zajmuje stanowisko!) ale ok! ja wiem swoje i nie siedzę przed komputerem i nie gram w gry, tylko robię to wszystko co jest mi przykazane do zrobienia! a jeśli nic nie jest do wykonania przyglądam się pracy informatyka głównego, chyba oto chodzi w stażu by się nauczyć! jak się sprawa ma do miejsca odbywania stażu? mogę je zmienić..? nie rozumie polityki firmy, ale to nie moja sprawa!!
Sensem stażu jest zdobycie wiedzy oraz umiejętności praktycznej, przygotowującej do zawodu. W praktyce często firmy wykorzystują instytucje stażu jako taniej siły roboczej. Jeśli to nie był zły dzień szefa, który wyładował na Tobie swoją frustrację, to radze Ci udać się do Twojego doradcy z UP (czyli tam gdzie przypisana jest twoja literka) i zwyczajnie pogadać. Możliwość odbycia stażu będzie zależała od tego kto zerwał umowę, czy zrobiłeś to ty, czy może UP stwierdził naruszenie warunków umowy przez pracodawcę.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zmiana stazu": - Jak to jest z zatrudnieniem po stażu? - Dofinansowanie z UE na stażu absolwenckim? - Grafik DTP, student, szuka pracy, praktyk lub stażu - ile trzeba mieć stażu jako bezrobotny zeby dostać dotację - Zmiana terminu rozpoczęcia GD - zmiana
• Strona 1 z 1
|
|