|
Znowu komputery.. |
Znowu komputery..
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
W sklepach mamy bardzo szeroki wybór sprzętu komputerowego.Jednak w większości sklepy konkurują ze sobą tylko ceną.A gdyby tak zaoferować klientowi komputer wyposażony w podzespoły wysokiej klasy. Ja np. w komputer zainwestowałem dość sporo pieniążków ale dzięki temu jest on bardzo wydajny , cichy oraz zabezpieczony przed niepowołanym dostępem(zamykana na kluczyki).Komputer oferowany klientowi byłby wydajniejszy ok 30% od komputera standardowego zbudowanego na tych samych częściach.Do tego dobrej klasy obudowa ,2 lub 3 dyski twarde (bezpieczeństwo oraz wydajność).Cena oczywiście była by sporo wyższa jednak coś za coś.Co myślicie o moim pomyśle?
Tutaj musisz celować w niszę i do odpowiednich ludzi (pasjonatów, graczy, grafików itp.) Przeciętny użytkownik komputera nie jest w stanie wydać dużych pieniędzy i szuka jak najtaniej bo ma mało pieniędzy, bo nie jest mu potrzebny super sprzęt, bo używa kompa tylko do surfowania w internecie.
Tak więc jako klientów musisz znaleść ludzi którzy są związani z komputerami czymś więcej niż przeciętny użytkownik.
Zgadza się.Na allegro widziałem takie wypasione zestawy tylko że cena była wg mnie trochę za wysoka jak na możliwości komputera oraz nie były podkręcane.Tymczasem praktycznie każdy procesor można przyśpieszyć bez problemu o min 700 mhz. Różnica w wydajności była by więc duża.
drogie komputery na allegro sluza jako reklama sklepu (ktory sprzedaje sprzet), cena jest specjalnie zawyzana.
wracajac do tematu, ciezko ci bedzie sprzedac "wpasionego" kompa, tak jak kolega mowil ludzie nie maja kasy. przy wyborze kieruja sie bardziej "Panie sasiad ma procesor 3000 ja chce miec 4000" i nawet jak mu dasz semprona to on sie bedzie cieszyl ze ma wieksza liczbe. na tej zasadzie sprzedaja sie zestawy z marketow! zauwaz ze nie podaje sie czesto nazwy plyty gl. i innych podzespolow, tylko liczby ktore maja duzo zer. pracowalem w branzy i wypasiony komp trafial sie raz na miesiac, moze 2 razy w miesiacu. reszta zestawow jak z przykladu wyzej.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Znowu komputery..": - Znowu CE - Znowu VAT - Znowu o domenie - Chiny znowu - znowu o podatku.
• Strona 1 z 1
|
|