|
ZŁOMOWANIE SAMOCHODÓW CZĘŚCI CO TRZEBA??? |
ZŁOMOWANIE SAMOCHODÓW CZĘŚCI CO TRZEBA???
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam czy ktoś oriętuje się co trzeba zrobić zeby założyć firme złomujęcą auta jakie wymogi i pozwolenia są potrzebne do tej działalnośći .Myśle ze w dziśiejszych czasach to jest bardzo dobry pomysł ponieważ biorąc pod uwage nasze drogi i możliwość kupna auto w coraz to niższej cenie. z góry dzięki :D
wydaje mi sie ze powinienes pomyslec o recyklingu gdyz z tym mi sie to kojarzy, potrzebana to zezwolenia urzedu gminy koszt ok 600zl tylko musisz sie okreslic co bedziesz robil
pzdr
dzięki myślisz że samo pozwolenie wystarczy na otwarcie takiej Firmy?
wdaje mi sie , ze tak....ale.....jesli jestes powaznie zainteresowany udaj sie do swojego urzedu gminy do pani z ochrony srodowiska i dowiesz sie wszystkiego z pierwszej reki... :) mowie powaznie gdyz czyms podobnym sie juz zajmowalem...
pzdr
no masz już jakies info co potrzeba to odpisz na pw
jestem tez tym tematem zainteresowany to mozna powymieniac sie info
Złożenie działalnosci, to pikuś. Problem jest z uzyskaniem zezwolenia. Trzeba mieć odpowiedni plac, odolejacze, czujniki rdzy i inne ekologiczne pierdoły.
Minimalne wymagania techniczne dla stacji demontażu oraz sposób demontażu pojazdów wycofanych z eksploatacji określa rozporządzenie Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 28 lipca 2005 r. w sprawie minimalnych wymagań dla stacji demontażu oraz sposobu demontażu pojazdów wycofanych z eksploatacji (Dz. U. Nr 143, poz. 1206).
Moim zdaniem to bardzo dobry biznes, można by do tego ściągać rozbitki z Anglii za śmieszne pieniądze, sprawne części sprzedawać, a resztę sprzedawać skupom złomu. Niestety formalności i papierków jest od groma, konkurencja ze względu na duże wymagania też na razie średnia. Sam odziedziczyłem niezły obiekt pod taką działalność hala 300 m2, 2 garaże warsztatowe, całość do małego remontu i działka cała utwardzona i ogrodzona 3500 m2 i myślę nad stacją już od dłuższego czasu.
WITAM,WIDZE ZE LUDZIE DALEJ WALKUJA TEMAT CZESCI ALE TAK NAPRAWDE NIGDZIE NIE POSZPERALI ZA INFORMACJAMI
ZA 600ZL TO SOBIE MOZESZ ZALATWIC POZWOLENIE NA SPRZEDAZ PUSTAKOW A NIE NA STACJE DEMONTAZU ABY DOSTAC POZWOLENIE NA STACJE DEMONTAZU NAJPIERW PRZEGLADNIJ USTAWE KTORA OKRESLA WSZYSTKIE WARUNKI,A GWARANTUJE CI ZE ZWATPISZ,TUTAJ W ZADNEJ GMINIE NIC NIE ZALATWISZ POZWOLENIE WYDAJE WOJEWODA PRZEPICY CO DO TERENU,ZABUDOWY,WYLEWEK,POJEMNIKOW ITD ITP CHORE,CHORE,CHORE JAK MASZ CO NAJMNIEJ MILION ZL NA KONCIE TO SMIALO MOZESZ STARTOWAC,JAK NIE MASZ TO ZAPOMNIJ
Poszukaj w necie filmiku na temat zakladania takiej dzialanosci.Konkluzja w nim jest taka,że żeby wszystko zrobić na legalu to musisz mieć okrągłą bańkę (1 000 000 zł)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|