Witam wszystkich.
Mój pomysł na biznes jest następujący. Myślałem o tym aby zorganizować grupę osób-najlepiej studentów studiów zaocznych-i świadczyć usługi o szerokim zakresie. Tak jak napisałem w temacie firma zajmowała by się tym wszystkim na co klientom nie starczy czasu a co by to było zależałoby tylko od ich wyboraźni. Kilka przykładów: zrobienie zakupów, odebranie dzieci ze szkoły, sprzątanie, gotowanie, pomoc w lekcjach, natychmiastowe naprawianie komputerów, siedzi wod-kan, instalacji elektrycznej, wszystko co wymyśli klient, co oczywiście będzie zgodne z zasadami etyki i standardami moralnymi.
Mam świadomość tego, że każdą z przedstawionych przeze mnie usług wykonują w każdym mieście dziesiątki osób ale mi zalezy na skupieni ich wszystkich w jednej firmie. Często jest przecież tak, że coś nam sie zepsuje, potrzebujemy czyjejś pomocy w jakimś tam zakresie ale nie wiemy do kogo się z tym zwrócić, w takim przypadku mamy jeden numer telefonu do wszystkich, możemy dzwonić o każdej porze dnia i nocy 7 dni w tygodniu, choćby po to żeby odebrać kogoś z imprezy. Podstawowym i najważniejszym zadaniem prowadzącego firmę byłaby na pewno reklama, zakrojona na szeroką skalę akcja promocyjna tak by każdy człowiek miał w portfelu wizytówke po którą może sięgnąć w razie potrzeby.
Usługi świadczone byłyby w 250tyś mieście.
Co o tym sądzicie?